Novega mustanga je v prvem mescu konfiguriralo pol milijona Evropejcev

Torek, 17 Marec 2015

Potem, ko je Ford končno ponudil novega mustanga tudi evropskim kupcem, je na internetu v prvem mescu prodaje nastal ogromen interes. Za najnovejšo nadaljevanje avtomobilske legende se je v Evropi preko konfiguratorja doslej zanimalo že skoraj 500.000 potencialnih kupcev. Omejena serija prvih 500 mustangov pa je bila lani, v času pokala UEFA, prodana v 30 sekundah.

Priporočamo:

Prvi mesec prodaje novega mustanga na prvih evropskih trgih je prinesel več kot 1,1 milijona obiskovalcev na spletne strani, ki so namenjene konfiguriranju in poizvedovanju za ceno. Mustanga po svojem okusu je doslej konfiguriralo skoraj pol milijona Evropejcev. Polovica bi jioh izbrala klasični rohneči 5-litrski V8 motor (418 KM), polovica pa posebej za Evropo pripravljeni turbo-štirivaljnik 2,3 EcoBoost (314 KM). Kar dve tretjini Evropejcev se bi odločilo za ročni menjalnik.

Najbolj popularni barvi sta dirkaško rdeča in črna, ki sta v povprečju vsaka prepričali po 20 % kupcev:

· Velika Britanija – rdeča Race Red (22 %) in modra Deep Impact Blue (17 %)
· Francija – rdeča Race Red (24 %) in črna (19 %)
· Nemčija – črna (21 %) in rdeča Race Red (18 %)
· Italija – črna (27 %) in rdeča Race Red / modra Deep Impact Blue (13 %)
· Španija – črna (27 %) in rdeča Race Red (19 %)

Kar 61 % Evropejcev je za notranjost izbralo črno usnje, skoraj tretjina pa se jih je odločila za paket z boljšim avdio sistemom, navigacijo, 19-palčnimi platišči, klimatiziranimi sedeži in vzvratnimi parkirnimi senzorji.

Zanimiv je tudi podatek, da je na Kitajskem več kot 5 milijonov ljudi obiskalo Fordove strani zaradi zanimanja o mustangu. Tam seveda prevladuje rdeča barva, v domači Ameriki pa črna.
 

Aleksander Praper