Od danes se zbirajo naročila za Forda GT, a Ford ga ne bo prodal vsakomur

Sreda, 13 April 2016

Ford je danes odprl možnost naročanja za prvih 500 vozil Ford GT, torej za cestno izvedbo dirkalnika, ki bo letos nastopil v Le Mansu. 500 fordov GT je količina predvidena za prvi dve leti proizvodnje. Interesenti lahko vozilo konfigurirajo in naročijo preko FordGT.com. Skupaj z omejeno proizvodnjo najbolj naprednega forda doslej so predvideli tudi posebno obravnavo kupcev, da bi izmed njih izbral resnične ljubitelje znamke Ford. Očitno gre za podoben pristop, kot ga je imel Alfa Romeo ob prodaji modela 8C, ki so ga lahko kupili le ljubitelji znamke, večkratni lastniki alf.

Ford je zasnoval posebno individualno naravnano uporabniško izkušnjo za kupce, ki jih bodo v izboru odobrili. Izbrani kupci, ki morajo v osnovi imeti za avto pripravljenih vsaj 400.000 evrov, bodo lahko določili svojo želeno Fordovo predstavništvo, posebne storitve pa ne bodo na voljo le ob nakupu, ampak tudi skozi leta lastništva. Proces zbiranja interesa za prvih 500 fordov GT bodo zaključili 12. maja.

“Proces nakupa forda GT je tako unikaten kot ta avto,” je povedal Henry Ford III, vodja marketinga Ford Performance. “Kupci forda GT so močni ambasadorji znamke Ford, zato smo za njih zasnovali posebne storitve.


Aleksander Praper