Opel adam že dosegel 100.000 naročil

Sreda, 20 Avgust 2014

Opel adam, stilski mestni malček, navdušuje strokovnjake in kupce. Poleg številnih nagrad in zmag v različnih izborih je tokrat dosegel že prvi okrogli prodajni mejnik - od začetka leta 2013, ko je stekla prodaja, so zanj zbrali že preko 100.000 naročil. Od tega jih je 3000 za novi model Adam Rocks, ki bo v prve prodajne salone pripeljal konec septembra.

»Izjemno povpraševanje kupcev dokazuje, da je opel adam nedvomno avtomobil, ki so ga kupci doslej pogrešali. Pogrešali so izražanje lastne osebnosti, kar jim adam s skorajda neomejenimi možnostmi osebnih izvedb v popolnosti omogoča« pravi Dr. Karl-Thomas Neumann, predsednik upravnega odbora Opel Group. »Sedaj smo za voznike adama s pustolovskim duhom pripravili novo možnost – robustnega in kul adama rocks.«

Sleherni urbani crossover je lahko, tako kot vsi ostali adami, enkraten oziroma neponovljiv. Z novimi barvami, različnimi izvedbami strehe in številnimi kombinacijami v notranjosti, je mogoče adama rocksa individualizirati na enaki ravni, kot vse ostale člane avtomobilske družine. Zaščitne obloge antracitne barve in srebrne zaščitne plošče poudarjajo njegov robusten in mišičast videz. Ob tem se platnena streha Swing Top odpre s preprostim stiskom na stikalo, v le petih sekundah in zagotavlja prvinske užitke vožnje pod milim nebom.

Opla adam in adam rocks sta prva avtomobila v katerih bo deloval na novo razvit motor 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, povezan z novim, šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Povsem iz aluminija izdelan trivaljnik je na voljo v dveh zmogljivostnih verzijah največje moči 66 kW/90 KM, oziroma 85 kW/115 KM. Kljub majhni porabi goriva je motor zmogljiv in uglajen. Različica največje moči 90 KM se ob tem postavlja z izpustom le 99 g CO2/km.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper