Opel ampera s slovensko ekipo na dirko v Monte Carlo

Četrtek, 01 Marec 2012

Od 22. do 25. marca bo pod okriljem organizacije FIA potekal 13. Rallye Monte Carlo des Energies Nouvelles et Electriques, torej tekmovanje vozil z alternativnimi in električnimi pohgoni. Na tekmovanje je prijavljenih 6 amper, ki jih je podprla matična znamka Opel. Med njimi je slovenska posadka, v zasedbi Željko Purgar in Silvan Lulik.


Po tem, ko so stekle dobave opel amper prvim kupcem, je kar šest amper prijavljenih na prvo letošnjo preizkušnjo prvenstva Alternative Energies Cup, pod okriljem mednarodne avtomobilske organizacije FIA. Proti 13. Rallye Monte Carlo des Energies Nouvelles et Electriques tako z Oplovo podporo vozijo tri posadke iz Francije ter po ena posadka iz Švice, Nemčije in Slovenije.

Avtomobil za slovenski nastop je zagotovila matična družba Opla, s sedežem v Rüsselsheimu. Skladno s sestavo ostalih posadk prihajata tudi slovenska udeleženca iz medijskih vrst in iz kroga mednarodno uveljavljenih strokovnjakov avtomobilskega športa. Tako bo za volanom »slovenske« Opel Ampere sedel novinar Željko Purgar, vsestransko pomoč pri nastopu pa mu bo na sovozniškem sedežu zagotavljal izkušeni reli voznik Silvan Lulik. Nastop posadke podpirajo poleg Opla še AŠ2005 Zveza za avto šport Slovenije, DEVS Društvo za električna vozila Slovenije, CO NOT Center odličnosti Nizkoogljične tehnologije in številne druge organizacije ter podjetja.

Letošnji, 13. Rallye Monte Carlo des Energies Nouvelles et Electriques bo potekal od 22. do 25 marca, s startom iz treh različnih mest. Slovenska posadka se bo podala na pot iz Lugana v Švici. Reli se bo zaključil v nedeljo 25. marca dopoldan, s spretnostno vožnjo v marini v Monacu.

Po sporočilu za javnost povzel Aleksander Praper