Opel je zagnal proizvodnjo prenovljene merive v Zaragozi

Četrtek, 16 Januar 2014

V torek je bil veliki dan za Opel v španski Zaragozi, saj je s tekočega traku pripeljala prva prenovljena meriva namenjena prodaji. Posodobljeno, učinkovitejšo in bolj funkcionalno kot kadarkoli doslej, so Oplovo prvakinjo fleksibilnosti s tekočega traku pripeljali Antonio Cobo, izvršni direktor GM Španija ter po stažu najmlajši in najstarejši delavec delavec v tovarni Figueruelas.

Ob edinstveni fleksibilnosti izstopa Oplov majhen enoprostorec tudi z osveženo podobo in številnimi najsodobnejšimi tehnologijami, ki dodatno večajo njeno udobje in učinkovitost. Vsi motorji so skladni z merili Evro 6, vključno z novo generacijo motorja 1.6 CDTI. Nova generacija informacijsko zabavnega sistema Opel IntelliLink s povečano hitrostjo delovanja in funkcionalnostjo odlično integrira funkcije pametnega telefona v avtomobil.

Ob prihodu na trg leta 2003 je prva generacija merive vzpostavila segment majhnih enosprostorcev in postavila nova merila za fleksibilnost, dostopno širokemu krogu ljudi.

Meriva je prepričljiva tudi glede varnosti, kakovosti in zadovoljstva kupcev. Na preizkusnem trku Euro NCAP je dosegla najboljšo oceno petih zvezdic. V poročilu TÜV Report 2014, v katerem je bilo zajetih osem milijonov rabljenih avtomobilov vseh znamk in vrst, je bila meriva prepoznana kot avtomobil z najmanjšo stopnjo kvarljivosti. V kategoriji dveh do treh let starih avtomobilov, v katero sodijo vse merive druge generacije je ob preverjanju strokovnjakov TÜV meriva prehitela vse avtomobile. Merivo so za najboljšo v svojem segmentu proglasili tudi strokovnjaki J.D. Power Satisfaction Survey, v študiji zadovoljstva kupcev Vehicle Ownership Satisfaction Study (VOSS), v kateri je meriva dosegla indeks 80,6.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper