Pričetek evropske proizvodnje električnega forda focusa

Četrtek, 13 Junij 2013

Družba Ford je včeraj odprla novo poglavje v svoji zgodovini proizvodnje vozil – v Saarlouisu v Nemčiji so začeli izdelovati povsem novega focusa electric, prvo električno vozilo, ki ga bo Ford izdeloval v Evropi. Focus electric, ki so ga s pobudo “En Ford” razvili kot globalno vozilo, bo evropskim kupcem na voljo od letošnjega julija.

Focus electric je prvi v paleti Fordovih elektrificiranih vozil in vozil z izjemno majhno porabo goriva. V Evropi pa se mu bo naslednje leto pridružilo še priklopno hibridno električno vozilo (PHEV) C‑Max Energi in kmalu za njim še povsem novi mondeo hybrid.

Focus electric napoveduje vznemirljivo novo obdobje povsem električnih Fordovih osebnih vozil v Evropi in potrjuje uspešnost strategije En Ford, s katero je to dovršeno vozilo na voljo tudi evropskim uporabnikom,” je povedala Barb Samardzich, podpredsednica za razvoj izdelkov pri Fordu Evropa. “Ta avto na najbolj neposreden način izpolnjuje zahteve sodobnih kupcev po mobilnosti in prijaznosti do okolja hkrati, saj zmogljivost in napredne tehnologije združuje s pogonskim sklopom brez izpustov.”


Začetku evropske proizvodnje Focusa Electric so prisostvovali Bernhard Mattes, predsednik Ford-Werke GmbH, Dominique Maessen, direktor proizvodnje Ford Saarlouis, minister za okolje Zvezne republike Nemčije Peter Altmaier in premierka nemške zvezne dežele Posarje Annegret Kramp Karrenbauer.

Z naložbo v višini 16 milijonov evrov je Ford poskrbel za integracijo proizvodnje focusa electric v že vzpostavljeno Focusovo proizvodno linijo v Saarlouisu, kar omogoča prilagodljivost na povpraševanje s povečanimi proizvodnimi količinami.

Začetek proizvodnje focusa electric v Saarlouisu je izjemno pomemben za Ford v Nemčiji in potrjuje Fordovo vodilno vlogo na področju inovacij v avtomobilski panogi,” je povedal Mattes. “Kupcem nudimo možnost izbire, sami pa se lahko glede na svoje potrebe odločijo za varčno vozilo z običajnim pogonom ali elektrificirano vozilo.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper