Volkswagnove posebne serije in akcije

Četrtek, 04 Julij 2013

Zastopnik znamke Volkswagen je ob predstavitvi cross caddya predstavil tudi ponudbo posebnih serij in akcijskih modelov v okviru Volkswagnovih gospodarskih vozil.

Volkswagen je letos ponudil tudi posebno serijo Caddy Edition 30, ki se poklanja 30-letnici caddya.  Tudi ta temlji na opremi Trendline oziroma izvedbi Fourgon. Njena posebnost je črno lakirana streha, platišča so 17-palčna, maska ima kromirane detajle, ne boste pa našli oznake motorja. V notranjosti pa je oblazinjenje iz kombinacije usnja ter alkantare, usnjen je volan, dodai so črni dekorativni vložki, stekla v zadnjem delu vozila pa so dodatno zatemnjena,  Caddy edition 30 je 3055 € dražji od caddya trendline.

Osnova posebnega modela Volkswagen Transporter Fourgon Edition 30 je transporter s kratko medosno razdaljo. Spremenjene so prevleke, dodan usnjen volan, meglenke, dekorativne nalepke na boku, streha v motno črni barvi in 17-palčna lita platišča. Takšna oprema pomeni 3368 € doplačila. Paket Edition pa je dobavljiv tudi pri avtodomu California.

Posebno eleganten Multivan Life temelji na opremi comfortline, ki ji dodaja 3-kanalno klimatsko napravo, multifunkcijski usnjen volanski obroč in usnjeno prestavno ročico, gretje sprednjih sedežev, kromirano masko, samodejno zasenčenje notranjega ogledala, senzor za dež, tempomat, meglenke+, parkirne senzorje spredaj in zadaj, zatemnjene zadnje luči, ogrevane šobe za pranje vetrobranskega stekla, in funkcijo luči coming home – leaving home. Doplačilo znaša 635 €.

V jeseni se bo pričel prodajati amarok v posebni »dizajnerski« izvedbi Canyon, ki sloni na opremi Trendline. Amaroka Canyon dodatno izboljšajo: posebna oranžna barva, okrasne nalepke, 17-palčna alu platišča, dvobarvno usnje v notranjosti,  gretje sedežev, meglenke, drugačen zaščitni lok za kabino. Doplačilo je 4377 €.

Akcijski modeli
Med akcijskimi modeli velja omeniti caddya family 1,6 TDI 75 kW (s prihrankom 3880 €), tovornega caddya business krpan 1,6 TDI 75 kW (prihranek 2800 €), caddya 2GO fourgon 1,6 TDI 75 kW (prihranek 2180 €), transporterja BMT z motorjem 2,0 TDI 84 kW (prihranek do 6820 €), multivana familiy 2,0 TDI 103 kW (prihranek 7470 €), crafterja z bonusom do 5000 € in amaroka highline, kije cenejši za 10 %.

Aleksander Praper