Prva alfa 8C Competizione je že v ZDA

Četrtek, 04 December 2008

Prva alfa 8C Competizione namenjena na ameriški trg je že prispela v Connecticut (ZDA). Slovesnost ob predaji vozila je potekala v “Miller Motorcars”. Ponosni lastnik novega vozila je James Glickenhaus, eden največjih zbirateljev avtomobilov na svetu..

Glickenhaus je povedal, da je izjemno ponosen, da je prvi ameriški lastnik sijajnega vozila. Takoj po uradni predaji ključev se je ponosni lastnik odpeljal na testno vožnjo, na kateri je želel preizkusiti tehnične in dinamične lastnosti njegove alfe 8C Competizione.

Izjemno vozilo je bilo izdelano v omejeni seriji 500 vozil, za dizajn so poskrbeli v Centro Stile Alfa Romeo. Alfa 8C Competizione je prepoznavna po svoji zunanjosti, ki izraža tehnološko odličnost: nežna linija izraža lepoto resnične poezije gibanja, ki se vrača k slavni preteklosti blagovne znamke, na drugi strani pa v prihodnost nosi tehnološko odličnost in čustva.

Alfo 8C Competizione opremlja zmogljiv 4.7 litrski osemvljanik (330 kW/450 KM) v kombinaciji s šest stopenjskim samodejnim menjalnikom. Takojšnjo pozornost pritegne prepoznavna italijanska eleganca ter absolutno unikaten in neponovljiv stil, ki obljublja užitek v športni vožnji z vsem spoštovanjem do tradicije Alfe Romeo.

Preostalih 84 bodočih lastnikov v ZDA bo alfo 8C Competizione lahko prevzelo do konca leta.

 

Avto Triglav