Rolls-Royce je praznoval 110 let srečanja Charlesa Rollsa in Henrya Royca

Torek, 06 Maj 2014

Rolls-Royce Motor Cars je v nedeljo na dveh ključnih lokacijah praznoval obletnico pomembnega dogodka za avtomobilsko industrijo – prvega srečanja ustanoviteljev znamke Rolls-Royce, Henrya Royca in Charlesa Rollsa. V počastitev tega dogodka so pripravili praznovanje na dirkališču Goodwood Motor Circuit in v Midland hotelu, v Manchesterju, kjer se je pred 110 leti odvilo prvo dejanje znamke Rolls-Royce.

V nedeljo zjutraj je na dirkališču Goodwood, nedaleč od sedeža znamke Rolls-Royce, potekalo srečanje Breakfast Cluba, imenovano »nedelja superavtomobilov«. V okviru tega dogodka in 110-letnice srečanja ustanoviteljev znamke, je Rolls-Royce predstavil tri svoje ključne modele: Wraitha, Phantoma Coupé in Ghosta. Dogodek je bil največji v zgodovini Breakfast Cluba, saj je vseboval preko 1000 »superavtomobilov«, ogledalo pa si ga je okoli 14.000 obiskovalcev.

Čeprav je Goodwood danes sedež znake, je zgodovinsko še bolj primerna lokacija Midland hotel v Manchesterju. Tam so nedeljski dogodek gostili člani Rolls-Royce Enthusiasts’ Cluba. Pred hotelom so obiskovalci lahko videli več kot 30 zgodovinskih modelov znamke Rolls-Royce, s katerimi so se ljubitelji poklonili dogodku, ki je povzročil nastanek trenutno najbolj luksuzne znamke.

Aleksander Praper

Galerija