Seat začenja tržno ofenzivo na Kitajskem

Ponedeljek, 30 April 2012

Znamka Seat potrjuje svojo usmeritev na kitajski trg z močno prisotnostjo na pekinškem avtomobilskem salonu. Seat v Pekingu kot svetovno premiero predstavlja predserijski model Ibiza Cupra Concept, ki smo ga že predstavili na naši spletni strani. Potem ko bo Seat na kitajski trg vstopil z modelom Leon, bo njihovo ponudbo uvoženih vozil iz Španije dopolnila še prenovljena ibiza – v vseh treh karoserijskih izvedbah.

Seat na avtomobilskem salonu v Pekingu kot svetovno premiero razstavlja pred-serijsko konceptno izvedbo modela Ibiza Cupra, s čimer želi podkrepiti svojo odločnost za prodor na kitajski trg. Ibiza cupra concept povzema Seat-ovo športno slogovno usmeritev, in sicer v paketu zmogljivosti, najsodobnejših tehnologij in bogate opreme.



Na Seat-ovem razstavnem prostoru v Pekingu je na ogled tudi večkrat nagrajena alhambra – dinamično in prilagodljivo enoprostorsko vozilo, s katerim se španska znamka odziva na zelo izrazit trend na hitro rastočem kitajskem avtomobilskem trgu – trenutno je čedalje več povpraševanja po čimbolj vsestranskih rekreacijskih vozilih. Ker pekinški avtomobilski salon služi tudi za merjenje prvega odziva javnosti, bi alhambra leta 2013 utegnila vstopiti na kitajski trg kot naslednji uvoženi španski model.



Uradni datum odprtja novih Seat-ovih prodajnih salonov na kitajskem trgu je bil 24. april, ko so nove prodajne salone in avtohiše sočasno odprli v osmih od največjih kitajskih mest – to so Čangša, Čengdu, Čongking, Nandžing, Šenžen, Sužou, Vuhan in Žengžou. Vsem prodajnim salonom je skupen najsodobnejši, ekskluzivni dizajn, ki je v skladu z novo celostno podobo znamke Seat. 24. aprila bo na otvoritvi vsake avtohiše navzoč tudi predstavnik Seat-ovega vodstva.



Seat-ova trgovska mreža na Kitajskem se bo v prihodnjih mesecih še povečala, tako da naj bi do konca leta 2012 poslovalo že 15 lokacij. Letos poleti naj bi prodajne salone odprli še v mestih Guangžou, Hangžou, Naning, Šian in Šiamen, sledila pa naj bi še Peking in Šanghaj. Vsak prodajno-servisni center bo deloval pod vodstvom izkušenega investitorja in partnerja.

Po sporočilu za javnost povzel Jože Novak