Začetek prednaročil za forda focusa ST

Petek, 13 Julij 2012

Novi ford focus ST, prvi Fordov globalni športni avto, bo kmalu tudi v Sloveniji, kjer bo navduševal z edinstvenim sozvočjem izjemne zmogljivosti, vodenja in sloga. Od ponedeljka so že možna prednaročila za novega focusa ST, prva vozila pa bodo dobavljena v septembru. Cena modela, ki uživa specifičen uživaški renome, je ugodna – kombilimuzinski focus ST namreč stane manj kot 25.000 €.


Na ta avto so čakali ljubitelji športnih Fordov po vsem svetu,” je povedal Matthias Tonn, glavni inženir programa pri Fordu Evropa. “Naredili smo vse, da bodo vozniki izkusili pravo športno bistvo, ki ga predstavlja oznaka ST – in to na vseh koncih sveta.

Oznako ST (Sport Technologies) so v Evropi prvič uvedli leta 1997 in je rezervirana za najzmogljivejše športne različice ključnih Fordovih modelov. Uporabniki cenijo edinstveno ravnovesje med izjemno zmogljivostjo ter vsakdanjo uporabnostjo Fordovih modelov z oznako ST. Novi ford focus ST je tudi prvi globalni športni Fordov model. Fordovi razvojni inženirji iz različnih delov sveta so sodelovali, da bi zagotovili ustreznost novega focusa ST voznikom na vseh ključnih trgih.

Povsod bo na voljo enak avto, od motorja do vzmetenja in oblikovanja – vključno s pnevmatikami,” je povedal Dieter Schwarz, vodja ekipe Ford Team RS. “Naša strategija pri športnih modelih temelji na dejstvu, da ljubitelji športnih vozil po vsem svetu želijo iste stvari.

Na voljo bosta paketa opreme: ST2 in ST3:

  • ST2 dodatno vključuje delno usnjeno oblazinjenje, sedeže Recaro in dvoobmočno elektronsko samodejno klimatsko napravo;
  • ST3 dodaja ekskluzivne ogrevane sedeže z usnjenim oblazinjenjem in možnostjo nastavljanja v osmih smereh ter podaljševanjem sedalnega dela, na novo razvito zadnjo sedežno klop Recaro in biksenonske žaromete.

Vsi kupci modela ST bodo lahko izbrali paket ‘Performance’, ki vključuje sivo-črna platišča s kontrastno rdeče obarvanimi športnimi zavornimi sedli.

Tako petvratni ford focus ST, s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, stane 24.990 €. Različica karavan pa 25.730 €. Cena velja za vstopno opremo ST2.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper