Dacia duster, prenova – napoved

Četrtek, 29 Avgust 2013

Dacia bo javnosti na avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavila prenovljeni model Duster, ki bo sicer imel dodane času primerne popravke in nove terenske elemente, a bo ohranil svoj prepoznaven oblikovni značaj.


Dacia duster s prenovo prinaša odločnejši videz prednjega dela, nova temnejša platišča in strešna nosilca

Duster bo s prenovo prinesel posodobljen prednji del, z novim videzom maske, ki je okrašena z zanimivo strukturiranima kromiranima letvama in nižje postavljeno režo za zajem zraka. Precej drugačna in bolj zapletenega videza je nova podoba prednjih luči, ki imajo dvojno optiko in dodatne dnevne luči. Nova strešna nosilca z lamelnimi podporami in oznako Duster podkrepita terenski videz in značaj avta kakor tudi nova 16-palčna lita platišča “Dark Metal«.  Na zadku je opazna drugačna razporeditev svetil v zadnjih lučeh, nova je letvica nad tablico, dodan je tudi kromiran zaključek izpušne cevi.


Pridobitve dusterjeve prenove so še: spremenjena grafika zadnjh luči, letvica nad tablico in kromirana izpušna cev.

David Durand, direktor oblikovanja vstopnih modelov, je spremembe razložil takole: “Izhajali smo iz izvirne privlačnosti avtomobila in njegovih proporcev. Elementi istovetnosti, kot je na primer maska, so posodobljeni. Prav tako smo okrepili terenske poteze avtomobila in ohranili vse uporabne funkcije. Novi Duster ima še izrazitejši značaj, hkrati pa ohranja svojo prvotno gensko zasnovo.”

Podatki o spremembah pogonskih sklopov in notranjosti še niso znani, a precej verjetno sli lahko obetamo spremenjeno sredinsko konzolo s pridobitvijo sodobnih multimedijskih rešitev in sistemov povezljivosti.

Aleksander Praper

Galerija