Dacia logan MCV – slovenska predstavitev

Torek, 05 November 2013

Druga generacija dacie logan MCV nadaljuje z logiko prvega MCV-ja, torej združuje trpežnost, zanesljivost, preprostost, praktičnost, veliko prostora in preizkušeno tehniko za ugodno ceno. Logana MCV je celo nemški ADAC postavil na prvo mesto po zadovoljnosti kupcev z vozili, ki stanejo do 10.000 €. V drugo je logan MCV precej bolj privlačne oblike in bolj v skladu s časom, saj prinaša tudi sodobne informacijsko-zabavne sisteme, ki smo jih spoznavali že v modelih Sandero, Lodgy in Dokker.


Logan MCV sloni na osnovi logana limuzine, lahko bi mu rekli tudi sandero s karavanskim zadkom

Dacia logan MCV temelji na limuzinskem modelu Logan, ki pa se pri nas ne prodaja. Napram predhodnikoma Loganu in Loganu MCV je nova generacija naredila bistven oblikovni in kakovostni preskok. Čeprav je oblika novega MCV-ja veliko bolj sodobna in privlačna, naj bi ga izbirali predvsem kupci, ki potrebujejo dosti prostora za dobro ceno, oziroma kupci, ki se za primerljivo ceno odločajo med novim ali rabljenim. Prednji del logana MCV je oblikovno enak modelu Sandero (oziroma Loganu) vendar se nato oblika nadaljuje v karavansko zasnovo, ki je 43 centimetrov daljša od sandera. Dolžina karoserije je 4,492 metra, višina 1,550 in širina 1733 mm. Omembe vreden je tudi precejšen odmik od tal: 14 cm.

Preprost zunanji videz se nadaljuje tudi v notranjosti, ki pa le ni več tako špartanska kot pri predhodniku, čeprav naj bi ohranila primerljiv nivo trpežnosti. Opaziti je številne Renaultove dele iz preteklih modelov, videz pa se sklada z drugimi aktualnimi daciami. Logan MCV se glede prostornine uvršča razred višje. Čeprav nima več sedmih sedežev (temu je namenjen lodgy), je prostora na zadnji klopi res veliko. Še več pa v prtljažniku, ki v osnovi meri 573 litrov, oziroma 1518 litrov po podiranju zadnje klopi. Prevažati je možno do 2,7 metra dolge predmete! Po potniškem prostoru je razkropljenih za 16 litrov priročnih odlagalnih mest.


Notranjost logana MCV je postala precej bolj sodobno oblikovana, a še vedno rekordna glede prostornosti

Motorna ponudba logana MCV je skromna, a preizkušena. Na voljo so trije Renaultovi motorji. Edini bencinec je 1,2 16v, ki pridela 55 kW (75 KM) in je na voljo tudi v tovarniško predelani izvedbi, ki lahko uporablja tudi utekočinjen naftni plin (LPG) in posledično doseže nekoliko manjšo največjo moč 53 kW (72 KM) ter ugodne emisije CO2 v vrednosti 120 g/km. Dizelski motor 1,5 dCi je najbolje prodajan motor Skupne Renault. V MCV-ju ga nudijo v izvedbah s 55 kW (75 KM) ali 66 kW (90 KM). Poraba naj bi znašala 3,8 l/100 km izpust pa 99 g CO2 na km. Z uporabo funkcije Eco Mode (pri nekaterih motorjih), ki vpliva na delovanje motorja in klime, naj bi se dosegla do 10 % ugodnejša poraba ter manjše emisije.

Dacia za MCV nudi tri pakete opreme: Base, Ambeience in Laureate. Base se v Sloveniji ne prodaja, zato je osnovni model Ambience, ki ima ABS, ESP, 4 zračne blazine, po višini nastavljiv voznikov sedež, klimo, daljinjsko centralno zaklepanje, servo volan in električni pomik prednjih stekel. Oprema Laureate poleg naštetega vsebuje še drugačne 15-palčne pokrove in meglenke, dvobarvne strešne nosilce, električno pomični zunanji ogledali, radio s CD/mp3, bluetooth, USB in AUX priklop, potovalni računalnik, sedež in volan nastavljiva po višini. Med novimi opcijami se nahaja multimedijsko-navigacijski sistem Media Nav.


Dacia ponuja en bencinski in dva dizelska motorja. Bencinskega lahko naročite tudi v izvedbi na plin.

Najcenejši bencinski logan MCV je 1,2 16v Ambiance, ki stane 8.690 €. Tovarniško predelan na tekoči naftni plin je dražji za 710 € in stane 9.400 €. Oprema laureate se prične pri 9.500 €, s predelavo na plin vred pa pri 10.300 €. Najcenejši dizelski model Logan MCV Ambiance dCi 75 stane 10.690 €, z opremo Laureate cena naraste na 11.500 €, najmočnejši dizel 1,5 dCi 90, z opremo Laureate, pa je tudi najdražji logan MCV – za ceno 12.000 €. V primerjavi s sanderom je logan MCV 700 € dražji. Tovarniška garancija znaša 3 leta, pri financiranju pa 5 let, oziroma 100.000 km. Slednjo garancijo je možno doplačati tudi pri običajnem nakupu – v akciji je njena cena 210 € (sicer 350 €).
 

Aleksander Praper

Galerija