Dacia sandero II - napoved

Sreda, 19 September 2012

Dacia po štirih letih prodaje zamenjuje model sandero. Novi sandero bo uradno predstavitev doživel čez nekaj dni v Parizu, skupaj z novim loganom, ki pa še ostaja skrit pred očmi javnosti. Sandero prinaša sodobnejšo obliko, a ohranja Daciino filozofijo preprostosti in cenovne dostopnosti.


Druga generacija dacie sandero se je oblikovno oddaljila od predhodnika in prinesla manj svojeglav dizajn

Dacia sandero druge generacije sledi oblikovnim potezam dusterja in lodgya ter jih prenaša na kombilimuzinsko karoserijo. Sandero ima značaj oblike, z velikimi enostavnimi paneli in robustnim, masivnim videzom, podoben dusterju. Prednji del ima nov Daciin obraz, kakršen bo že v teh dneh opazen tudi na naših cestah, na novem modelu Lodgy. Narebrena maska, ki zapolnjuje predel med prednjima žarometoma, poudarja vodoravne linije. Boka sta sedaj bolj obla, blatnika pa diskretno poudarjena s prelomi pločevine. Zadnji del je na drugi generaciji sandera videti krepko bolj čokat kot pri predhodniku,


Zdi se, da želi bit sandero manj poseben in bolj podoben racionalno oblikovanemu volkswagnu polu

Potniški prostor tudi pri novem sanderu poudarja prostornost, ob skromnih zunanjih dimenzijah. Oblikovno je notranjost videti bolj prijazna, mehkejših linij, a tudi v drugo zelo preprostih oblik. Armaturna plošča je lahko črna ali dvobarvna, vsebuje pa lahko enak multimedijski sistem, z ekranom na dotik, kot ga ima lodgy, Za prijetno počutje so se bolj potrudili predvsem z izbiro dekoracij, uporabo bolj kakovosti materialov in natančnejšo izdelavo.


Notranjost novega sandera naj bi izražala boljši nivo kakovosti. Opremljeba bo lahko z ekranom na dotik

Novi sandero bo v Daciinih prodajnih salonih predvidoma že v začetku prihodnjega leta, pred tem pa bomo seveda izvedeli še več o motorjih in opremi.

Aleksander Praper