Opel astra - napoved

Sreda, 06 Maj 2015

Predsednik Opel Group, dr. Karl-Thomas Neumann, je oznanil, da bo na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, septembra 2015, predstavil novo generacijo opel astre, ki bo nadaljevala več kot osem desetletij dolgo tradicijo Oplovih kompaktnih avtomobilov, ki so doslej presegli že 24 milijonov enot. Dr. Neuman zagotavlja, da nova astra združuje vrhunski dizajn, izjemno učinkovitost in številne inovacije.

Za enajsto generacijo Oplovega kompaktnega avtomobila je dr. Neumann, vse od trenutka, ko so bile na prazen list papirja zarisane prve idejne zasnove vozila, postavil povsem nove razvojne prioritete. Tako je nastal vsestransko revolucionaren avtomobil. Čeprav bodo njegove zunanje mere manjše, bo notranjost izjemno prostorsko izkoriščena - potniški prostor bo občutno večji kot doslej. Razvojne inženirji so ob tem bistveno zmanjšali maso nove astre. S tem bo avtomobil bolj dinamičen in bo sočasno porabil občutno manj goriva. Dr. Neumann ob tem najavlja, da bodo novo astro poganjali najsodobnejši motorji nove generacije. Še posebej pa je izpostavil novi sistem povezljivosti OnStar, ki ga je koncern General Motors onkraj velike luže že dodobra preizkusil, z Oplom pa ga uvaja tudi v Evropi.

»Od prvega kadetta dalje je Opel individualno mobilnost približal milijonom ljudi na vseh koncih sveta. Številne generacije astre pa so inovativne tehnologije iz višjih razredov prinesle v cenovno dostopen kompaktni avtomobilski segment,« pravi dr. Neumamm. »Sleherna generacija je dvignila raven varnosti, udobja in učinkovitosti. Zato bo nova astra ponovno postavljala merila v kompaktnem razredu. Med ostalim bo to prvi Opel, ki se bo na avtomobilski trg pripeljal z izvirnim komunikacijskim sistemom Opel OnStar, za zagotavljanje pomoči 24 ur na dan, 365 dni na leto.«
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper
 

Video:

Galerija – zgodovina Oplovih kompaktnih modelov