Opel insignia sports tourer

Sobota, 04 April 2009

Opel bo konec maja kupcem ponudil še tretjo izvedbo insignie, naslednice vectre, ki se že kiti z nazivom evropskega avta leta 2009. Po limuzini in kombilimuzini je na vrsti sports tourer, ki bo po dolgih letih prekinil tradicionalno Oplovo poimenovanje »karavan«.

Kljub bolj praktični zasnovi karavanskega zadka sports tourer ni izgubil dinamičnosti in šarma drugih dveh različic, saj so ga uspešno zaključili z elegantnim izrezom prtljažnih vrat in velikimi lučmi. Za 8 centimetrov podaljšana karoserija meri v dolžino kar 4,91 ,metra in vsebuje 540-litrski prtljažnik, ki ga je moč povečati do 1530 litrov. S koeficientom zračnega upora tik pod 0,30 je insignia sports tourer najbolj aerodinamičen karavan, kar jih je Opel kdaj izdelal.

Premiero modela Insignia Sports Tourer bosta zaznamovala tudi dva nova motorja, ki se bosta pridružila sedmim, ki so že na voljo za limuzino. 1,6-litrski bencinski turbo motor s 180 konjskimi močmi in 230 Nm navora bo na voljo s pogonom na sprednji kolesi. 2-litrski BiTurbo dizelski motor s 190 konjskimi močmi in 400 Nm navora pa bo najprej na voljo s štirikolesnim pogonom. Poleg tega bo Opel v bližnji prihodnosti predstavil tudi različico ecoFLEX z 2-litrskim CDTI dizelskim motorjem, ki razvije 160 KM in se ponaša z izjemno majhno porabo goriva in emisijami CO2 pod 140 g/km.

Oprema karavanskega modela bo primerljiva z limuzino in kombilimuzino. Z novim modelom Sports Tourer, ki ima svetlo obarvano notranjost, prihaja tudi nov material za sedeže TopTec, ki je odporen proti madežem in preprečuje vdor tekočine. Cena modela Sports Tourer se giblje od 22.190 € za model z bencinskim motorjem 1,6 ECOTEC, ki je za 1.200 € držaji od limuzine, oziroma 1.000 od kombilimuzine. Za Insignio Sports Tourer z dizelskim motorjem 2,0 CDTI pa je potrebno odšteti 24.590 €.

 

Galerija: