Opel grandland X - novi motor in oprema

Torek, 09 Januar 2018

Opel je v začetku leta razširil ponudbo pogonskih sklopov za športnega terenca Grandland X, ki so ga predstavili septembra lani na avtomobilskem salonu v Frankfurtu ter ga nedavno ponudili tudi v Sloveniji. Grandland X je sedaj pridobil tudi 2,0-litrski turbodizel in samodejni menjalnik ter prestižno stopnjo opreme Ultimate.

Novi najzmogljivejši dizelski motor v oplu grandlandu X zmore 130 kW (177 KM) ter največji navor 400 Nm. Dopolnjuje ga osemstopenjski avtomatski menjalnik, ki so ga prvič vgradili v novo insignio, grandland X pa je na vrsti kot drugi Oplov model. S tem pogonskim sklopom grandland X pospeši od 0 do 100 km/h v 9,5 sekunde in doseže največ 211 km/h. Tako motoriziran grandland X lahko vleče dve toni težko prikolico z zavoro. Grandland X z novim pogonskim sklopom stane vsaj 33.990 EUR.

Opel za model Grandland X po novem ponuja tudi prestižno stopnjo opreme ‘Ultimate’, ki vključuje 19-palčna dvobarvna platišča, strešne nosilce v srebrnem odtenku, športne stopalke iz aluminija, ergonomske sedeže AGR, usnjeno oblazinjenje, zvočni sistem Denon z 8 zvočniki, DAB+ radio, pomočnik OnStar, IntelliLink Navi 5.0 (z 8-palčnim zaslonom na dotik), induktivno polnjenje ustreznih telefonov, prilagodljive AFL LED žaromete, 360-stopinjski prikaz okolice avtomobila in parkirno asistenco. Tako opremljeni grandlandi X so na voljo od 28.590 EUR dalje.

Aleksander Praper

Galerija