Opel insignia modelsko leto 2012

Sobota, 20 Avgust 2011
Opel insignia je doslej dobila več kot 50 državnih in mednarodnih nagrad, priznanj in zmag v številnih izborih. Doslej je bilo prodanih že preko 400.000 vozil te modelne serije, v leto 2012 pa opel insignia vstopa tehnično osvežena. Poleg uvedbe novih motorjev 2,0 turbo in 1,4 ecoFLEX so razširili ponudbo start/stop sistema, ponudili nov navigacijski sistem, prednjo kamero in usnje višjega razreda.Opel insignia 1,4 turbo ecoFLEX

Novost je nov bencinski motor 1,4 turbo ecoFLEX s 103 kW (140 KM) in 200 Nm navora. V povezavi z ročnim, šeststopenjskim menjalnikom, tehnologijo Start/Stop, servoojačevalnikom volana, aerodinamičnimi oblogami na spodnjem delu vozila in 17-palčnimi pnevmatikami z majhnim kotalnim uporom, je najbolj gospodaren bencinski motor v srednjem avtomobilskem razredu. V povprečju porabi 5,7 litra goriva in v ozračje izpusti 134 gramov CO2 na kilometer. Insignia 1,4 turbo ecoFLEX pospeši od nič do 100 km/h v 10,9 sekunde in doseže največjo hitrost 205 km/h.

Opel insignia 2,0 turbo 4x4

Dvolitrski motor s turbinskim polnilnikom in neposrednim vbrizgom goriva je v povezavi s pogonom 4x4 v novem modelskem letu pridobil 30 KM. Na voljo je z ročnim šeststopenjskim menjalnikom ali samodejnim menjalnikom. Motor doseže največjo moč 185 kW (250 KM) in največji navor 400 Nm (prej 350 Nm). Insignia z njim pospeši do 100 km/h v 7,5 s in doseže elektronsko omejeno hitrost 250 km/h. S pomočjo uporabe sistema Start/Stop in pnevmatik z majhnim kotalnim uporom, so Oplovi inženirji zmanjšali porabo goriva in izpust CO2 na 8,4 l/100 km in 197 g/km (prej 8,9 l/100 km in 209 g CO2/km).Druge novosti

Oplov sistem Start/Stop bo skupaj z aerodinamičnimi oblogami in posebnimi pnevmatikami kmalu na voljo za različico 2,0 turbo (162 kW/220 KM), z ročnim šeststopenjskim menjalnikom in sprednjim pogonom.

Nova informacijsko zabavna sistema Navi 600 in Navi 900 Europa sta precej bolj napredna od prejšnjih sistemov, podatke pa imata shranjene na SD kartici. Zemljevide je mogoče prilagoditi individualnim zahtevam uporabnikov. Med rešitve posebne uporabne vrednosti, poleg najkrajših in najhitrejših poti, sodi možnost izbire najbolj gospodarne poti. Sistem Navi 900 Europa ponuja tudi glasovno vodenje in rokovnik, za ločeno vodenje privatnih in poslovnih poti. Paket dodatne opreme združuje ob tem še kakovosten zvočni sistem Infinity.

Nova Oplova prednja kamera, ki prepoznava prometne znake ter spremlja in opozarja v primeru, da vozimo zunaj vzdolžnih talnih označb, zmore po novem meriti razdaljo do spredaj vozečega vozila. Funkcija se samodejno sproži, ko vozilo preseže hitrost 40 km/h in pomaga vozniku pri izogibu trka in vožnje s premajhno varnostno razdaljo. Na neprimerno varnostno razdaljo opozarja zvočno in svetlobno. Poleg tega kamera omogoča sistemu AFL+ tudi funkcijo samodejnega uravnavanja višine svetlobnega snopa.Za insignio modelskega leta 2012 je možno izbrati tudi visoko kakovostno črno usnje napa »Indian night«, ki je prepoznavno po šivih v barvi konjaka. Nova je zunanja barva Luxor, v kateri se prelivajo modri in vijolični barvni odtenki, kmalu pa bodo na voljo tudi nove oblike platišč.