Opel astra sportstourer – začetek prodaje

Torek, 12 Januar 2016

S prvim tednom januarja so slovenski Oplovi trgovci pričeli s predprodajo nove astre sports tourer, ki bo v salone prispela aprila. V jeseni predstavljeni novi astri se torej pridružuje še skladen in uporaben karavan, ki je od kombilimuzine dražji za 750 €, poganjajo pa ga motorji z močmi do 200 KM.

Zunanjost nove astre sports tourer je ena izmed privlačnejših med karavani. Medtem, ko je prednji del enak kombilimuzini, se podaljšana bočna stekla proti zadku zaključijo na podoben način kot pri malem adamu – z elegantno linijo kromirane obrobe. Nekoliko nenavadna je oblika zadnjih luči, ki jih težko povezujemo s preostalimi opli. Astra sports tourer ima enake zunanje mere kot predhodnica - v dolžino meri 4702 mm, v širino 1871 mm in v višino 1499 mm. 

Videz potniškega prostora je urejen in skladno, tekoče oblikovan. Voznik ima na voljo 26 mm več prostora v višino, potniki zadaj 28 mm več prostora za noge, prtljažnik pa po podiranju deljive zadnje klopi nudi do 1630 litrov prostora. Prvič doslej bo mogoče vrata prtljažnika odpreti in zapreti z nakazano brco pod zadnji odbijač, ali z gumbom na daljincu oziroma gumbom v avtomobilu. Sistem zmore odkriti oviro in zaustaviti zapiranje v primeru nevarnosti. Praktičnost prtljažnika lahko še izboljšajo doplačilni pripomočki iz ponudbe FlexOrganizer s stranskimi vodili, mrežami in številnimi možnostmi pritrjevanja.

Nova astra sports tourer je bila zasnovana v skladu s principi sodobne lahke gradnje, kar pomeni do 200 kilogramov manjšo maso vozila. Karavana bodo gnali izključno motorji nove generacije, zato pri Oplu trdijo, da bo nova astra bolj poskočna in bolj zabavna v vožnji, ob sočasnem zmanjšanju porabe goriva. Ponudba motorjev vsebuje bencince in dizle s prostorninami od enega do 1,6 litra in z največjimi močmi od 70 kW (95 KM) do 147 kW (200 KM).

Kljub temu, da je na večino evropskih trgov nova astra prispela šele novembra, je bilo do danes na evropskih trgih zabeleženih že več kot 80.000 naročil zanjo. Različica Sports Tourer bo še povečala privlačnost ponudbe nove astre predvsem za kupce službenih vozil, oziroma za tiste, ki potrebujejo večji prtljažnik. Najnovejši med karavani kompaktnega razreda se postavlja z enakimi naprednimi tehnologijami in ponudbo opreme kot petvratna različica, ki je zaradi manj uporabnega zadka 750 € cenejša.


Aleksander Praper
 Galerija