Opel astra TCR - napoved

Četrtek, 06 Avgust 2015

Opel bo na avtomobilskem salonu v Frankfurtu poleg nove astre predstavil tudi že njeno dirkaško izvedbo za cestno-hitrostne dirke domače in mednarodne serije TCR. Razvili so turni avtomobil, ki ga bodo ponudili samostojnim tekmovalcem.

Serija TCR, ki se je začela leta 2015, sloni na konceptu treh stebrov – domačega in mednarodnega prvenstva ter globalne serije TCR. Vsi trije nivoji imajo popolnoma enake tehnične zahteve, zato bo dirkalnik Opel Astra TCR brez modifikacij mogoče uporabiti v svetovnem merilu.

Opel astro TCR bo gnal dvolitrski bencinski štirivaljnik, ki ob pomoči turbinskega polnilnika doseže največjo moč 330 KM in največji navor 410 Nm. Dirkalnik je še v fazi razvoja in natančne tehnične značilnosti bodo objavljene naknadno. Testiranje pa se bo začelo oktobra letos.

»Dirkalniki izpeljani iz serijskih avtomobilov so bili vedno izjemnega pomena za Opel. Ob tem filozofija nove dirkaške serije TCR v popolnosti sovpada z našo filozofijo podpore športnemu udejstvovanju samostojnih, privatnih dirkačev. Prav tem želimo zagotoviti primerno platformo za vznemirljivo in uspešno udejstvovanje s sprejemljivimi stroški,« pravi direktorica marketinga Opel Group Tina Müller.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper