Opel meriva 1,6 CDTi (70 kW)

Sobota, 21 Junij 2014

Prenovljena opel meriva je pridobila novo, šibkejšo izvedbo dizelskega motorja 1.6 CDTI, z največjo močjo 70 kW (95 KM). Vstopna različica zaokroža trio izvedb nove generacije dizelskega motorja, ki se hvali z gospodarnostjo in rafiniranostjo.

Povsem novi motor 1.6 CDTI z največjo močjo 70 kW (95 KM) in največjim navorom 280 Nm je serijsko opremljen s sistemom Start/Stop in šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Zamenjuje 1,3-litrski dizelski motor prejšnje generacije in v primerjavi z njim razvije 100 Nm večji največji navor. V kombiniranem ciklu porabi 4 litre goriva na 100 km, v ozračje pa izpusti 105 g/km CO2, kar je 4 g/km manj kot prejšnja generacija motorja. Zato se meriva v Nemčiji postavlja z oznako energetske učinkovitosti A+.

Meriva 1.6 CDTI je že v skladu z merili za sestavo izpušnih plinov Euro 6. Njen izpušni sistem je namreč opremljen s sistemom redukcije dušikovih oksidov LNT (Lean NOX Technology). Katalizator LNT se samodejno regenerira, ko se hranilnik dušikovih oksidov napolni. Oplov sistem LNT je ne zahteva vzdrževanja.

Z novim vstopnim dizelskim motorjem je opel meriva kupcem na voljo od 16.916 €.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper