Futurističen DS E-Tense izbran za najboljši koncept na ženevskem salonu

Sreda, 23 Marec 2016

Svojeglavo oblikovan, kot se za DS spodobi, in poln detajlov - to je bil koncept DS E-Tense, ki smo ga občudovali na avtomobilskem salonu v Ženevi. Tudi po našem mnenju si je zaslužil posebno pozornost, a medija Radio RTL in revija Auto Plus, sta mu dejansko podelila priznanje Grand Prix, v kategoriji "najboljše konceptno vozilo".

Po zmagi koncepta Divine DS, na avtomobilskem salonu v Parizu leta 2014, ter zmagah vozila DS 5 in novega DS 4, na ženevskem in frankfurtskem salonu leta 2015, je zdaj prvo svojo trofejo zlahka osvojil še koncept DS E-Tense. Pridobil je več kot 62 % glasov, kar je pravi rekord te velike nagrade "Grand Prix". Ravno z veliko količino glasov se je oddaljil od drugih dveh za obliko nagrajenih konceptov – klasično-estetskega športnega kupeja Mazde RX-Vision in avanturističnega SUV-kabrioleta Volkswagna T-Cross Breeze.

Zmagovalce nagrade "Grand Prix" so določili glasovi bralcev, poslušalcev in uporabnikov spletnih strani omenjenih dveh medijev. Ti so v petnajstih dneh glasovanja izmed okoli štiridesetih novih modelov izbirali zmagovalce v štirih različnih kategorijah.

Trofejo so prevzeli Yves Bonnefont, generalni direktor DS, Eric Apode, podpredsednik in direktor produktov in poslovnega razvoja znamke DS, Thierry Métroz, direktor oblikovanja in člani ekipe tega projekta.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper