Kevin Rice je novi vodja Mazdinega evropskega dizajna

Sreda, 27 Avgust 2014

1. septembra bo delovno mesto vodje direktorja oblikovanja, pri Mazda Motor Europe, prevzel 50-letni Britanec Kevin Rice, ki se je lansko jesen vrnil k Mazdi in zasedel mesto kreativnega dirtektorja Mazdinega oblikovalskega centra v nemškem Oberurslu. Rice je v devetdesetih letih že oblikoval pri Mazdi, pred tem pri Oplu in Italedesignu, nazadnje pa pri BMW-ju. Nasledil bo Petra Birtwhistla, ki odhaja v pokoj in zaključuje uspešno 26-letno kariero pri Mazdi.

Birtwhistle se je Mazdi pridružil leta 1988 in je bil vodja Mazdinega evropskega oblikovalskega oddelka od sedine leta 1999. Med drugim je odigral ključno vlogo pri razvoju Mazdinega oblikovalskega jezika "KODO - duša gibanja", ki je prejel že številne nagrade, med drugim Auto Bild Design, v letu 2013 - za mazdo6 in Red Dot nagrado za mazdo3 ter mazdo6. 

Mazda ima v Evropi dolgo tradicijo izstopajočih oblik avtomobilov in se dojema kot najbolj evropska med japonskimi znamkami. V veliki meri gre zasluga za to ravno Petru Birthwhistlu, ki naj bi tudi v bodoče pomagal Mazdi s strokovnimi nasveti.


Aleksander Praper