KIA je ponovno osvojila nagrade Red Dot za oblikovanje

Petek, 28 April 2017

Na letošnjem oblikovalskem natečaju Red Dot je KIA osvojila tri nagrade. Žirijo so oblikovno prepričali modeli Optima Sportswagon, Niro in novi Rio. Optima Sportswagon je osvojila najprestižnejši naziv ‘najboljši med najboljšimi’, medtem ko je Niro prejel pohvale za izjemno izdelavo detajlov.

Optima Sportswagon nadaljuje uspešno zgodbo svoje limuzinske sestre, ki je leta 2016 prejela priznanje ‘najboljša med najboljšimi’, ter hkrati nadgrajuje uspeh prejšnje generacije Optime, ki je nagrado prejela leta 2011.

Od leta 2009 je KIA osvojila že 18 nagrad Red Dot
Kia je od leta 2009, ko je prvo nagrado prejel model Soul, skupaj z letošnjim zmagovalnim trojčkom zbrala že 18 nagrad Red Dot. Ob tem je potrebno omeniti, da je Kia letos osvojila tudi tri nagrade iF za oblikovanje.

Oblikovanje treh modelov, ki so dobitniki priznanj Red Dot, je rezultat zelo tesnega sodelovanja naših oblikovalskih centrov v Koreji, Nemčiji in Združenih državah. Naš globalni oblikovalski tim je lahko ponosen na novo trojno zmago, ki poudarja Kiino oblikovalsko odličnost in so jo strokovnjaki enoglasno prepoznali,” o novem dosežku Kie pravi Peter Schreyer, predsednik in vodja oblikovanja pri korporaciji Kia Motors, ter dodaja: “Dejstvo, da smo z optimo že tretjič osvojili nagrado 'Red Dot: najboljši od najboljših', je dokaz nenehnega intenzivnega zavzemanja za doseganje najvišjih oblikovalskih standardov.

Na Red Dot prijavljenih več kot 5.500 izdelkov iz 54 držav
Natečaj Red Dot Awards, ki vse od leta 1955 poteka pod okriljem nemškega oblikovalskega centra Severno Porenje-Vestfalija, velja za enega najprestižnejših na področju dizajna. Žirijo sestavlja 39 neodvisnih strokovnjakov, med katerimi so oblikovalci, profesorji oblikovanja in novinarji.

Nagrade Red Dot podeljujejo v treh kategorijah (oblikovanje izdelkov, komunikacijsko oblikovanje in konceptno oblikovanje), ter jih vrednotijo na osnovi kriterijev, kot so inovacije, formalna kakovost, funkcionalnost in okoljska ustreznost. V boju za priznanja so se letos potegovala podjetja iz 54 držav, ki so prijavila več kot 5.500 izdelkov.

Uradna podelitev nagrad Red Dot bo potekala 3. julija 2017 v nemškem mestu Essen, v operni hiši Aalto.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper