Znamko KIA so ponovno nagradili za dober dizajn

Sobota, 23 December 2017

KIA je na nedavni razglasitvi oblikovalskih nagrad Good design, za leto 2017, v kategoriji »oblikovanje prevoznih sredstev« prejela nagrade za 3 svoje najnovejše modele - novo kompaktno kombilimuzino Rio, športno kombilimuzino Stinger in hibridnega križanca Niro.

Nagrajeni modeli Rio, Stinger in Niro so nastali kot plod skupnega sodelovanja Kiinih treh oblikovalskih studiev v Namyangu (J. Koreja), Irvineu (Kalifornija) in Frankfurtu (Nemčija).

Slavnostna podelitev nagrad Good design bo tradicionalno potekala v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Chicagu, v sodelovanju z Evropskim centrom za arhitekturo, umetnost, oblikovanje in urbane študije. Žirija Good design, ki jo sestavljajo neodvisni strokovnjaki s področja dizajna, avtomobilske industrije in medijev, je Kiine modele ocenjevala na osnovi različnih kriterijev – inovativen dizajn, nove tehnologije, oblika, materiali, izdelava, koncept, uporabnost, energetska učinkovitost in okoljska občutljivost.

KIA je nagrade Good design za svoja vozila prejela že osmo leto zapored. Predhodni nagrajenci te znamke so bili tako konceptni avtomobili (npr. Telluride iz leta 2016 in GT4 Stinger iz leta 2014) kot tudi serijski modeli (električni Soul EV in premijska limuzina Cadenza).

O nagradah Good design

Nagrade Good design, ki štejejo že 67 let, sodijo med najstarejša in najprestižnejša svetovna priznanja z oblikovalskega področja. Nagrade podeljujejo od leta 1950 in z njimi nagrajujejo najbolj inovativne in najnovejše oblikovalske stvaritve s področja industrije, izdelkov in grafike iz Evrope, Azije, Afrike in obeh Amerik. Letos je žirija ocenjevala oblikovalce in izdelovalce iz 49 držav.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper