15 žensk in moški splezali v en volkswagen up!

Sobota, 22 Oktober 2011
Volkswagen up! je sicer majhen, 3,54 metra dolgi in 1,64 metra široki avtomobil, a zaposlene v oddelku Volkswagnovih komunikacij so želele dokazati, da je še veliko bolj prostoren, kot bi si mislili. 15 žensk in 1 moški so se stisnili v notranjost nemškega malčka in postavili neuradni svetovni rekord. Čeprav ni bilo udobno, so se ob nameščanju po avtomobilu bojda pošteno zabavali.



Hja, verjetno si ne morete predstavljati, kam so posedli vsa ta dekleta? Dve v prtljažnik, eno na armaturno ploščo, kar sedem na zadnjo klop, štiri na prednje sedeže in dve k prostoru za noge. Zaprli so vrata in okna ter prešteli, kdo je ostal zunaj. Mali volkswagen je pojedel 16 oseb!



Takšni rekordi imajo že dolgo tradicijo. Že v petdesetih je bilo popularno natlačiti množico ljudi v telefonsko govorilnico. Na avtomobilskem srečanju v Avstraliji se je 17 ljubiteljev originalnega beetla spontano stlačilo vanj. Leta 2010 je enak poskus opravilo kar 20 oseb in te so zakoličile rekord originalnega beetla. Seveda pa so se v vmesnem času željni rekordov poskušali tlačiti tudi v novi model beetla. Leta 2001 je vanj uspelo zlesti 27 študentom iz Amerike.