Novi modeli znamk Audi, Porsche, Seat, Škoda in Volkswagen v letu 2011

Ponedeljek, 17 Januar 2011
Podjetje Porsche Slovenija, ki zastopa znamke Audi, Porsche, Seat, Škoda, Volkswagen in Volkswagen gospodarska vozila, v letu 2011 pripravlja precej novosti.


Opazno razširjena paleta znamke Audi bo v aprilu pridobila še en nov model – Audi RS3 bo predstavljal vrhunec športnosti med kompaktnimi vozili. April pa bo tržno še veliko pomembnejši zaradi uvedbe novega modela A6. V juniju se obeta prvi Audijev hibridni SUV – Q5 hybrid. Veliko interesa se že sedaj izkazuje za njegovega malega brata Q3, ki bo k nam prišel v oktobru, isti mesec kot novi A6 avant.


Porsche
bo meseca februarja pripeljal model 911 Speedster. Tri mesece za tem, torej maja, bo ponudbo panamer obogatila izvedba Panamera Turbo S, ki jo bosta že junija dopolnili varčnejša panamera dizel in panamera hybrid. Zelo pomembna novost te znamke bo predstavljena v novembru – takrat si lahko obetamo novo generacijo modela 911.


Enoprostorsko seat alhambro bo od junija dalje moč naročiti v izvedbi 2,0 TDI 4x4, konec leta pa bo Seat končno predstavil naslednika modela Arosa, torej dvojčka bodočih malčkov volkswagna up in škode.


Pri Škodi obljubljajo prenavljanje palete ekoloških modelov GreenLine, ki bodo v ozračje izpustili še manj emisij CO2. Konec leta pa se obeta tudi novo majhno vozilo, na skupni osnovi z volkswagnom up.


V februarju bo v Slovenijo pripeljal povsem nov Volkswagnov model Jetta, še isti mesec pa tudi prenovljeni Eos. V avgustu bo sledila prenova modela Tiguan, golf šeste generacije pa bo pridobil še kabrio izvedbo. November bo povzroči nedvomno veselje ljubiteljem znamke – obeta se novi beetle! Na prehodu iz leta 2011 v 2012 pa bo ponudbo zaokrožil še najmanjši volkswagen, ki bo nasledil nekdanji model Lupa, vendar tokrat z imenom Up.


Simpatizerje znamke Volkswagen gospodarska vozila bo meseca marca razveselil prvi evropski pick-up Volkswagen Amarok, ki bo sprva na voljo z dvojno kabino in poudarjenim udobjem za potnike. Konec leta bo sledila bolj robata in delu namenjena izvedba z enojno kabino, še pred tem pa tudi prenova modela Crafter.