Volkswagen je direktorju nabave Ralfu Brandstätterju dodal funkcijo operativnega direktorja znamke

Aleksander Praper Sreda, 01 Avgust 2018

49-letni Ralf Brandstätter, direktor nabave pri znamki Volkswagen, je z današnjim dnem imenovan na funkcijo operativnega direktorja (COO) znamke Volkswagen. V tej novo osnovani funkciji bo Brandstätter vodil operativno poslovanje znamke Volkswagen ob ohranitvi dosedanje funkcije direktorja nabave.

Dr. Herbert Diess, predsednik uprave znamke Volkswagen, je povedal: "Ralf Brandstätter se lahko pohvali z izvrstnim ekonomskim in tehničnim znanjem. V novo osnovani funkciji operativnega direktorja bo odločilno prispeval k nadaljnjemu napredku znamke Volkswagen. Obenem se zahvaljujem Franku Welschu, ki je poleg številnih nalog kot direktor razvoja pri znamki Volkswagen začasno prevzel veliko dodatnih funkcij, da bi v ključni fazi zagotovil uspešno vodenje poslovanja znamke."

Ralf Brandstätter se je rodil 8. septembra 1968 v Braunschweigu. Po zaključenem šolanju za servisnega tehnika pri Volkswagnu v Braunschweigu je študiral industrijsko strojništvo in se leta 1993 pridružil koncernu Volkswagen. Po več delovnih mestih na področju vodenja mednarodnih projektov nabave je prevzel funkcijo referenta uprave v generalnem sekretariatu družbe Volkswagen AG. Leta 1998 je prevzel vodenje nabave kovin za podvozja in pogonske komponente, leta 2003 pa je postal projektni vodja za nove avtomobilske projekte. Leta 2005 se je preselil v Španijo, kjer je postal vodja nabave pri SEAT-u. Leta 2008 je bil nato imenovan za člana uprave družbe SEAT za področje nabave. Leta 2010 je bil Brandstätter imenovan za vodjo koncernske nabave zunanjih komponent. Od leta 2012 naprej je bil vodja koncernske nabave za zagon novih produktov, oktobra 2015 pa je postal generalni pooblaščenec družbe Volkswagen AG. Decembra 2015 je bil Brandstätter imenovan za direktorja nabave pri znamki Volkswagen.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper