Volkswagen začenja razkrivati novega touarega

Torek, 13 Februar 2018

Volkswagen je razkril prvo skico novega touarega. Tretja generacija bo zasedla vrh ponudbe znamke in nasledila dve uspešni generaciji, ki sta skupaj dosegli prodajo približno milijon vozil ter osvojili zmage na reliju Dakar v letih 2009 – 2011. Volkswagen za novega touarega napoveduje odločen in prepoznaven dizajn, inovativne tehnologije in dinamične vozne lastnosti.

Očitno so pohvale oblike arteona omehčale strogo linearni dizajn volkswagnov in vsaj na skici je ekipa Klausa Bischoffa novemu touaregu zarisala dokaj mehke linije, z lepo poudarjenimi loki nad kolesi. Gotovo lahko pričakujemo tudi izrazito linearno oblikovan prednji in zadnji del ter poudarjeno veliko masko, ki se bo z linijami navezovala na žaromete.

Volkswagen bo v novega touarega vgradil široko paleto asistenčnih in komfortnih sistemov, že v naprej pa se hvalijo z “enim največjih digitalnih kokpitov v razredu”, poimenovanim Innovision Cockpit. Slednji naj bi dosegel novo stopnjo informacijsko-zabavnega okolja in internetne povezljivosti. Za dinamične vozne lastnosti bodo poskrbeli sodobni pogonski sklopi, zračno vzmetenje ter obračanje zadnjih koles.

Volkswagen bo touarega svetovni javnosti predstavil 23. marca, na avtomobilskem salonu v Pekingu, saj je Kitajska največji svetovni trg za SUV-je in tudi največji trg znamke Volkswagen. Prav prodaja SUV-jev C segmenta naj bi se na Kitajskem do leta 2023 podvojila!

Aleksander Praper