Volkswagen Chattanooga - okolju prijazna tovarna

Petek, 24 Avgust 2012

Volkswagnova tovarna v Chattanoogi v Tennesseeju je za svoje visoke okoljske standarde dobila še eno potrditev s strani neodvisne organizacije. Potem ko je bilo skladno z normativi Mednarodne organizacije za standardi­zacijo (ISO) certificirano področje upravljanja s kakovostjo, so jim zdaj takšen certifikat podelili tudi za upravljanje z okoljem in energijo.

Volkswagen Chattanooga je tako prva Volkswagnova tovarna z dvojnim certificiranjem in prva avtomobilska tovarna, ki je oba normativa ISO izpolnila že v prvem letu proizvodnje. Presojo sta opravili organizaciji TÜV USA in nemški TÜV, ki sta tovarno označili kot "zgled za začetno certificiranje", pri čemer so še posebej izpostavili ravnanje z odpadki in načrte za prihodnji park sončnih kolektorjev.

"Certifikati ISO potrjujejo želje in usmeritev družbe Volkswagen Chattanooga po okoljsko ustrezni proizvodnji in stalnem izboljševanju ekološkega trajnostnega delovanja tovarne," je povedal vodja tovarne Frank Fischer. Tovarna je decembra 2011 prejela platinasti certifikat LEED (Leader in Energy and Environmental Design), ki ga podeljuje organizacija U.S. Green Building Council, ter nagrado Edison Green Award za leto 2012.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper