Drugi dan GTI Treffen Worthersee 2011

Četrtek, 02 Junij 2011
Drugi dan tradicionalnega GTI Treffen Worthersee, je na zbor ljubiteljev znamk Volkswagen, Audi, Škoda in Seat, ob Vrbsko jezero privabil preko 50.000 obiskovalcev. Med njimi tudi vodstvo koncerna Volkswagen.



Čeprav je letošnji obisk na srečanju GTI Treffen Worthersee zaradi bolezni odpovedal šef nadzornega odbora Skupine Volkswagen, Prof. Dr. Ferdinand Piech, na drugi dan prireditve ni manjkalo slavnih iz vodstva. Poleg predsednika uprave Volkswagna, Dr. Martina Winterkorna, je ljubiteljski dogodek obiskal tudi vodja razvoja znamke Volkswagna Dr. Ulrich Hackenberg. Med preko 50.000 gosti, ki so na praznik obiskali avtomobilsko Meko, so se pomešali številni slavni iz sveta gospodarstva in politike. Med njimi sta bila dirkaška legenda Hans-Joachim Stuck in deželni glavar Koroške Gerhard Dörfler.



Obiskovalce je razveseljevala glasba skupine Hermes House Band, kakor tudi dejstvo da volkswagen golf GTI praznuje 35 let, GTI Treffen Worthersee pa že 30. Ob tem spoštljivem jubileju je organizatorja srečanja Adija Starka, župana kraja Maria Wörth, doletela posebna čast - deželni glavar Dörfler mu je podelil »veliki ćastni znak dežel Koroške«. Vidno počaščen nad priznanjem in vesel zaradi uspešnega razvoja srečanja, je Stark komentiral: »Preprosto lepo je videti, kako se tu v Reifnitzu toliko ljudi skupaj zabava. Vse je doslej potekalo civilizirano. Na to sem res ponosen



Še posebej srečno se je na drugi dan srečanja GTI Treffen Worthersee počutil Marius Kusch. Obiskovalec iz daljnega nemškega Essna, kjer je doma ena največjih tuning prireditev, je namreč dobitnik glavne nagrade tokratnega dogodka – domov se bo lahko odpeljal z novim golfom GTI edition 35! Zvečer je zaliv Vrbskega jezera razsvetlil tradicionalni ognjemet, ki pa še ne pomeni konca. Srečanje se nadaljuje jutri, ko bo med drugim za večerno zabavo poskrbel DJ duet Milk & Sugar.

Foto: Sobe / Reifnitz