Prvi dan GTI Treffen Worthersee 2011

Sreda, 01 Junij 2011
Že na prvi dan AutoNews 2011, kakor danes imenujejo nekdanje GTI Treffen Worthersee ob Vrbskem jezeru, blizu avstrijskega Celovca, se je na prizorišču dogodka v kraju Reifnitz/Maria Wörth zbralo preko 15.000 obiskovalcev.



S premiero novega golfa GTI Edition 35 se je uradno odprlo srečanje ljubiteljev vozil znamk Volkswagen, Audi, Škoda in Seat. Letošnje srečanje je že trideseto zapovrstjo in zbor nekaj ljudi pred tridesetimi leti je prerasel v eno največjih srečanj v Evropi. Vsem obiskovalcem pa je skupna ljubezen do avtomobilov, še posebej do tistih iz koncerna Volkswagen.

»Rad bi izrekel srčno dobrodošlico v Reifnitz našim prijateljem iz celotne Evrope. 35 let golfa GTI, 30 let srečanja pri Vrbskem jezeru in 15 let odkar sem organizator tega dogodka, je dolga doba. Zato se bi želel prisrčno zahvaliti vsem, ki ste to omogočili! Še posebej gre zahvala koncernu Volkswagen,« je ob otvoritvi poudaril župan Adi Stark, ki ni skoparil s komplimenti.



Na skupno sedmih razstavnih prostorih GTI Treffen Worthersee 2011 se predstavlja 110 razstavljavcev. Med njimi seveda v središču pozornosti Volkswagen, Audi, Škoda in Seat. Za zabavo udeležencev je dobro poskrbljeno z bogatim programom, med drugim z drift vožnjami in seksi pranjem avtomobilov. Jutri pričakujejo na dogodku številne znane goste, med katerimi bo udeležence prišel pozdraviti tudi šef koncerna Volkswagen Prof. Dr. Ferdinand Piech.

Foto: Sobe / Reifnitz