Volkswagen bo predstavil velik avtodom na osnovi študije California XXL

Aleksander Praper Nedelja, 22 Julij 2018

Volkswagen Gospodarska vozila je na podlagi študije California XXL, ki so jo predstavili lani, razvil avtodom za serijsko proizvodnjo. Prvič si ga boste lahko ogledali od 24. avgusta do 2. septembra na razstavi Caravan Salon 2018 v Düsseldorfu.

Serijska izvedba novega velikega avtodoma sledi konceptu študije California XXL. Oblikovna zasnova hkrati predstavlja povezavo z legendo med avtodomi – Californio na osnovi T6, saj bo tudi novinec na voljo v dvobarvnih izvedbah. Notranjosti dajejo pečat svetle barve in dovršene praktične rešitve. Kopalniška niša s prho in straniščem, kuhinjska niša ter spalni del v zadku so dosledno premišljeni in prilagojeni za življenje na poti.

Volkswagen california je na trg prišla leta 1988 na osnovi takratnega »bullija« tretje generacije. Sedaj Volkswagen Gospodarska vozila californio izdeluje na osnovi šeste generacije in je pred kratkim slavil tako 30. proizvodni jubilej kot proizvodni mejnik californie iz Hannovra z zaporedno številko 100.000. Volkswagen california je tako najuspešnejši avtodom vseh časov.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper