Ali bo to novi nissan GT-R?

Petek, 18 Marec 2016

Nissan je objavil kratko, precej zgovorno animacijo, ki vabi na avtomobilski salon v New York. Brez opisa, zgolj na podlagi videza zadnjih luči, lahko sklepamo, da je napočil čas za novi ali vsaj prenovljeni model GT-R.


GT-R-ove zadnje luči že od leta 1972 nadaljujejo prepoznavno oblikovno tematiko štirih krogov.


Priporočamo:


Nissan je svoj trenutno najbolj zmogljivi model, ki si je med superšportniki zaradi odličnih zmogljivosti in voznih lastnosti zagotovil zelo pozitiven ugled, predstavil pred skoraj devetimi leti! A njegova oblika je še precej starejša – v letu 2001 je bil na avtomobilskem salonu v Tokiu predstavljen koncept, ki je nakazoval videz nove generacije modela GT-R. Štiri leta kasneje je sledil prototip GT-R, na katerem je bilo vidnih že večina potez serijskega avtomobila. Sedanji GT-R, je rojstvo dočakal na avtomobilskem salonu v Tokiu, leta 2007, in že isto leto se je pričela prodaja. 

Si lahko torej obetamo naslednika? Možnost za to je velika, saj  so si dosedanje generacije sledile bistveno pogosteje. Prvi Skyline GT-R je bil v proizvodnji med leti 1969 in 1972, drugi med, predstavljen v času naftne krize je usahnil po 197 proizvedenih primerkih, tretji je tradicijo nadaljeval šele leta 1989 in vztrajal pet let, četrti od leta 1995 do 1998, peti pa med leti 1999 in 2002. Po precejšnji pavzi in omenjenih konceptih je sedanji GT-R zdržal kar 8 let! 
 

Aleksander Praper