Nissan je doslej prodal 100.000 električnih avtomobilov Leaf

Aleksander Praper Torek, 05 Junij 2018

Število registriranih vozil Nissan Leaf je doseglo magično mejo 100.000 vozil, kar je velik dosežek na področju električne mobilnosti. Priljubljenost najbolj priljubljenega električnega avtomobila pa se še povečuje – v manj kot 8 mesecih je Nissan v Evropi prejel 37.000 naročil za novo generacijo nissana leafa.

Susana de Mena iz Madrida, ki je kupila stotisočega nissana leafa, je dejala: „Dve leti sem razmišljala o tem, kateri električni avtomobil naj kupim. Vedela sem, da bom vzela Nissana! Ko sem videla zadnji model Leafa, sem vedela, da bo ta najboljši zame. Z možem sva se strinjala, da je leaf najboljša izbira glede kakovosti, cene in drugih specifikacij. Oba se zavedava, da moramo ljudje spoštovati in zaščititi okolje, zato sva se hitro odločila za vozilo na povsem električni pogon. Poleg tega nama električno vozilo omogoča, da se vedno zapeljeva v središče Madrida, saj je dostop običajnim vozilom zaradi onesnaževanja občasno onemogočen.“

Novi nissan leaf je prvi model v Evropi, ki je opremljen z Nissanovima tehnologijama ProPILOT in ProPILOT Park. Novi leaf je prav tako opremljen s tehnologijo e-Pedal, ki omogoča voznikom speljevanje, pospeševanje, zaviranje in ustavljanje s preprostim povečevanjem ali zmanjševanjem pritiska na pedal.

Gareth Dunsmore, vodja oddelka električnih vozil pri Nissan Europe, je razložil: „Za nas dejstvo, da je Nissan Leaf postal najbolje prodajano električno vozilo na svetu, ni presenečenje. Našo ponudbo električnih vozil za množični trg smo razvijali dlje časa kot katera koli druga znamka in zato smo ponosni, da lahko naše cenovno dosegljivo in vizionarsko vozilo ponudimo strankam po vsej Evropi. V manj kot 10 letih nam je uspelo, da so se električna vozila prebila na množični trg. Ta mejnik znova dokazuje, da so stranke, ki verjamejo v bolj samozavestno, navdušujočo in povezano prihodnost, sprejele našo vizijo Nissanove inteligentne mobilnosti.“

Evropski kupci nissana leafa so skupaj prevozili več kot 2 milijardi kilometrov in okolje razbremenili za več kot 300.000 ton emisij CO2. Nissan leaf se lahko prav tako pohvali z 92-odstotno stopnjo zadovoljstva kupcev, kar je več kot pri katerem koli drugem modelu Nissan.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper