Matevž Rakar je novi direktor Nissan Slovenija

Četrtek, 01 Marec 2012

Podjetje Renault Nissan Slovenija je na mesto direktorja Nissana v Sloveniji, s 1. marcem 2012, imenovalo Matevža Rakarja. Matevž Rakar ima za seboj raznovrstne poslovne izkušnje, med drugim pa je dvanajst let delal tudi v avtomobilski branži. Tako si je pridobil veliko znanj in veščin s področja avtomobilizma, saj je opravljal tako operativne kot tudi izvršilne funkcije.

Z imenovanjem na delovno mesto Direktorja Nissana v Sloveniji je Matevž Rakar zapolnil mesto Jožeta Ričnika, ki je prekinil delovno razmerje sredi prejšnjega leta. Jožeta je s svojimi raznolikostmi zvabila tujina, tako da je odšel novim, popotniškim izzivom naproti.

Matevž Rakar je ob prevzemu svoje nove funkcije povedal: »Vesel sem, da se po dvoletni odsotnosti iz avtomobilske branže vračam v svet avtomobilizma, ki ima zame prav poseben čar. Še bolj pa se veselim dejstva, da prevzemam vodenje blagovne znamke Nissan, ki je s svojim preteklim delom dokazala, da se tudi v težkih gospodarskih časih da dosegati odlične rezultate. Prepričan sem, da bomo s kakovostnim delom nadaljevali to uspešno pot in na slovenske ceste pripeljali še več izvrstnih Nissanovih vozil«.


Po sporočilu za javnost povzel Aleksander Praper