Raziskava na Cambridgeu pokazala - najprijetnejši ljudje vozijo nissane

Četrtek, 18 Februar 2016

V raziskavi univerze Cambridge so uporabili psihometrijo za testiranje osebnosti voznikov različnih avtomobilskih znamk. Raziskava je pokazala, da so lastniki vozil Nissan najradodarnejši, najzvestejši in najprijaznejši med vsemi vozniki avtomobilov.

V raziskavi, ki jo je izvedel center za psihometrijo na univerzi Cambridge v Veliki Britaniji, so ugotovili, da so vozniki vozil Nissan najprijetnejši ljudje, ki bi jih lahko želeli spoznati. Z najnovejšimi tehnikami profiliranja je univerza ugotovila, da so Nissanovi vozniki v povprečju najradodarnejši, najzvestejši in najprijaznejši med vsemi evropskimi lastniki avtomobilov. Študija je pokazala, da lastniki vozil Nissan veliko pogosteje najprej pomislijo na druge in šele nato nase ter se veliko bolj zavzemajo za gospodarsko blagostanje in socialno pravičnosti.

Ocenjevanje osebnosti in avtomobilski dizajn sta popoln par,” pravi dr. Richard Mills, doktor psihometrije v centru za psihometrijo na univerzi Cambridge. “Naša raziskava je pokazala, da Nissanove voznike načeloma vidimo kot zaupanja vredne, sočutne, radodarne in razumevajoče. So uvidevni in prijazni ter menijo, da so drugi ljudje iskreni in vredni spoštovanja, ne pa tekmovalni in osredotočeni sami nase.

Psihometrija, oziroma profiliranje osebnosti, je le eden izmed načinov, na katerega se Nissan posveča svojim kupcem, da bi bolje razumel njihove potrebe. Rezultat je izboljšana izkušnja za volanom, na spletu, v razstavnih salonih in servisnih delavnicah po vsej Evropi.

Mills dodaja: “Psihometrija družbi Nissan omogoča, da oblikuje uporabniško izkušnjo ter proizvaja avtomobile, v katere se lastniki zaljubijo na precej podoben način, kot se zaljubijo v sočloveka. Lastniki vozil Nissan cenijo bližnja osebna razmerja z najbližjimi in so tako popolni partnerji.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper