Nissan bo izdelal omejeno količino modela Juke-R

Torek, 08 Maj 2012

Ob snemanju kratkega filma o študiji Nissan Juke R, v Dubaju, je njegova izjemnost sprožila zanimanje javnosti, ki je botrovalo odločitvi za izdelavo omejene serije za izbrane kupce. Maloserijski juke R, ki bo izdelan le po naročilu, bo še zmogljivejši od študije – razvil bo 545 KM in presegel največjo hitrost 250 km/h.


Juke-R, s 3,8-litrskim motorjem in končno hitrostjo preko 250 km/h, je bil premierno predstavljen januarja v Dubaju. Požel je izjemno pozornost. Še več, Nissan je zanj celo prejel tri naročila za izdelavo. Dva sta naročena iz posebej uveljavljenega in spoštovanega kroga Dubajske družbe. To je bil dovolj močan povod za odločitev o maloserijski izdelavi. Nissan bo zato v prihodnjih štirih tednih sprejemal naročila za juke-R in na osnovi teh zagnal izdelavo omejene serije. Prvi trije kupci bodo avtomobil prevzeli konec poletja.

Izvirni nissan juke-R je nastal na osnovi modela Nissan GT-R, modelskega leta 2010. Serijski avtomobil pa bo deležen izboljšav pogonskega sklopa in podvozja, v skladu s spremembami nissana GT-R za modelsko leto 2012.

Gareth Dunsmore, vodja produktnega marketinga za Juke, pravi: »Juke-R je bil zamišljen kot združitev dveh Nissanovih najbolj inovativnih avtomobilov. Toda odziv na avtomobil, ki smo ga doživeli v Dubaju, je bil izjemen. Ljudje so podajali ponudbe za njegov odkup, kar na cesti! Glede na tovrsten izjemen odziv in glede na tri resne ponudbe na mizi, smo se odločili, da izdelamo resničen avtomobil. Nismo mogli razočarati entuziastov, ki so za vsako ceno želeli avtomobil dodati svoji zbirki. Juke-R je postal pravi fenomen. Izjemno sem ponosen na to. Še posebej, ker bo proti konca leta še veliko novosti o jukeu

Kdorkoli bi želel kupiti Nissanov najbolj inovativen crossover, se lahko oglasi na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..



Film Puščavska pravična kazen – juke-R v glavni vlogi

Sočasno z oznanitvijo izdelave omejene serije je Nissan na Facebook strani http://www.facebook.com/NissanJukeOfficial, objavil tudi spletni posnetek, v slogu filmskih spektaklov, v katerem je v glavni vlogi Juke-R.

Film Puščavska pravična kazen govori o zmagovalcu Nissanove GT Academy Lucasu Ordonezu, v cestni dirki z najbolj športnimi avtomobili na svetu, v slogu filma Need for Speed. V Puščavski pravični kazni je prejemnik številnih nagrad, režiser Rob Kaplan, postavil po robu najbolj glasnim in strahospoštovanim tekmecem v ulični dirki, zvok in vznemirjenje mišičastega Juke-R.

Z združitvijo posnetkov, v slogu visoko proračunskih filmskih spektaklov in grobega video materiala vožnje igralca video igrice, ki je postal profesionalni dirkač, v boju z najbolj vznemirljivimi cestnimi športnimi avtomobili na svetu, po ulicah ekskluzivnega International Marina Cluba v Dubaju, je Kaplan pričaral neponovljivo filmsko zgodbo o tem, kako je juke-R postavil za seboj v vrsto celotno svetovno elito. Ob predstavitvi filma so bili na Nissanovi Facebook stran in na YouTubeu postavljeni tudi posnetki, ki omogočajo vpogled v zakulisje nastajanja ene najbolj pogumnih in vznemirljivo prepričljivih video produkcij avtomobilske industrije.

Španec Ordonez je postal profesionalni dirkač zahvaljujoč Nissanovi inovativni GT Academyj v sodelovanju s Soyiemj leta 2008. Debitiral je z Nissanom na dirki 24 ur Le Mansa, leta 2011. Na dirkališče Le Srthe se bo vrnil letos, 16. in 17. junija, z zmagovalno ekipo Greaves Motorsport, ki jo podpira Nissan.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper