Avto Koletnik je Đorđu Balaševiću predal nissana X-traila

Sobota, 24 December 2016

Podjetje Avto Koletnik d.o.o., iz Maribora, je na VIP prednovoletnem druženju svečano predalo v uporabo sponzorskega nissana X-trail legendi na prostoru bivše Jugoslavije, poetu in nepoboljšljivemu romantiku Đorđu Balaševiću.

Srbskemu glasbeniku, Đorđu Balaševiću je novo vozilo Nissan X-Trail 1,6 dCi 4WD v uporabo predal Gorazd Koletnik, lastnik in direktor mariborskega podjetja Avto Koletnik, ki ga s srbskim umetnikom veže dolgoletno sodelovanje.

»Ponosni in veseli smo, da smo lahko pri Avto Koletnik velikemu umetniku Djordju Balaševiću v uporabo predali novega Nissanovega terenca. Gospod Balašević je namreč že v preteklosti vozil Nissanova vozila, znamke, katere zastopniki smo v podjetju Avto Koletnik. Ker je veliko na poti, se bo z novim X-Trailom vozil udobno in varno,« je ob svečani predaji izpostavil Gorazd Koletnik. Pri Avtu Koletnik z Djordjem Balaševićem sodelujejo že mnogo let, prav tako pa so prisotni na prostoru nekdanje Jugoslavije, podobno kot Balašević. »Djordje Balašević je umetnik velikega kova, zato smo se odločili, da mu bomo stali ob strani. Ker prevozi veliko kilometrov, mu z nissanom X-Trail omogočamo varno pot,« še zaključuje Koletnik.

Vsestranski umetnik Djordje Balašević, ki ima Maribor za svoje drugo rojstno mesto, saj je med vojno na Balkanu tukaj tudi živel, je bil geste podjetja Avto Koletnik zelo vesel. Z Gorazdom Koletnikom ga veže dolgoletno prijateljstvo in sodelovanje, sedaj pa sta, kot pravi Balašević, združila prijetno s koristnim: »Nikoli nisem imel sponzorja, tudi tega ne smatram kot sponzorstvo, ampak kot prijateljsko gesto. Avto Koletnik mi je vedno priskočil na pomoč na cesti, če se je kje zalomilo. Veliko časa preživim na cesti in na poti. Avto mi tako rekoč predstavlja mobilno pisarno, zato mi je pomembno, da imam zanesljiv in varen avto.« Balašević, ki letno prevozi okoli sto tisoč kilometrov, je že nekaj časa zvest Nissanu, saj so tako on kot člani njegove družine vozniki Nissanov.

Predaje vozila so se na prednovoletnem sprejemu podjetja Avto Koletnik ob Matevžu Rakarju, managerju prodaje Nissan Slovenija, udeležili tudi nogometaš zlate generacije, Marko Simeunovič, direktor NK Maribor, Bojan Ban in Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma Maribor. Dogodka se je udeležil tudi redni prof. dr. Mario Plenković, v Mariboru živeči oče hrvaškega premierja Andreja Plenkovića.

Podjetje z 42-letno tradicijo zaposluje 41 ljudi in je tudi družbeno odgovorno podjetje, saj ves čas obstoja pomaga lokalnemu okolju v obliki sponzorstev. Ob tem, da so kot sponzorji prisotni na raznih lokalnih dogodkih v Mariboru, pri podjetju Avto Koletnik sponzorska sredstva vlagajo tudi v okolje Radelj ob Dravi, kjer obratuje njihova druga poslovalnica.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper