V Nissanovi evropski tovarni Sunderland so izdelali že milijon modelov Juke

Aleksander Praper Nedelja, 05 Avgust 2018

Osem let po tem, ko je Nissan zasnoval segment kompaktnih križancev, je iz njegove tovarne v Sunderlandu zapeljal milijonti model Juke. V tej angleški tovarni vsakih 105 sekund izdelajo po enega juka.

Milijonti primerek nissan juka, narejen v Sunderlandu, so izdelali v različici Tekna, v modri barvi Vivid Blue, ki je najnovejša pridobitev v barvni paleti.

Kevin Fitzpatrick, višji podpredsednik oddelka za proizvodnjo, upravljanje dobavne verige in nabavo pri Nissan Europe, je povedal: “Doseči mejnik milijon vozil je neverjeten dosežek za vsak model. Pred osmimi leti je bil juke nekaj čisto novega. Z njim smo ustvarili popolnoma nov segment in na trg prinesli prepoznaven nov videz. Osem let pozneje imamo milijon kupcev in juke ostaja vodilni model v tem segmentu. Sijajno je videti, kako je v letu 2018 še vedno priljubljen kot različica, ki je iz tovarne prvič zapeljala leta 2010.” 

Juke je drugi mestni terenec s proizvodnjo v tej tovarni. Gre po stopinjah pionirja Nissana Qashqaia, ki so ga začeli izdelovati leta 2006 in je Nissanu izboril vodilni položaj na trgu križancev. Do zdaj so v Sunderlandu izdelali več kot tri milijone qashqajev, naslednja dva modela, ki sta že dosegla milijonski mejnik, pa sta Micra (2,4 milijona) in Primera (1,5 milijona). 

Številka en milijon zajema tudi športno različico Juke NISMO, ki so jo v tovarni v Sunderlandu začeli izdelovati leta 2012. Prodajna statistika kaže, da je med kupci nissana juka v Evropi najbolj priljubljena črna barva, ki je tudi prva izbira pri osebno prilagojeni notranjosti in zunanjosti. Lani je Nissan v Evropi prodal 95.000 jukov.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper