Novi nissan leaf prvo leto prodaje zaključuje kot vodilni električni avto v Evropi

Aleksander Praper Ponedeljek, 22 Oktober 2018

Po prvem letu prodaje v Evropi se lahko novi nissan leaf pohvali z vodilnim položajem med električnimi avtomobili na stari celini. V 12 mescih je prepričal kar 26.000 evropskih kupcev, povrh pa je na Norveškem v letu 2018 celo skupno najbolje prodajan avtomobil.

Novi leaf je vrh prodaje električnih vozil v Evropi zasedal vseh prvih osem mesecev letošnjega leta. Statistično se vsakih 10 minut v Evropi proda po en leaf.

Velik porast v prodaji je značilnost za novi LEAF po vsej Evropi, vključno s trgi kot so Avstrija, Francija, Nemčija, Nizozemska, Portugalska in Španija. Ne le kupci posamezniki, pač pa tudi podjetja se zanimajo za električne avtomobile, saj je preko 8000 vozil dobavljenih voznim parkom podjetij po vsej Evropi.

Nissan leaf je doslej v prvi in drugi generaciji globalno že presegel prodajo 350.000 vozil, kar   ga uvršča na sam svetovni vrh električnih vozil. Od začetka prodaje, v letu 2010, je osvojil tudi že več kot 100 nagrad, med drugim je v Sloveniji po izboru časnika Finance osvojil nagrado Poslovni avto leta v Eko kategoriji, leafov-ov e-Pedal pa se lahko pohvali z najboljšo inovacijo leta 2018.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper