Avtomobilska legenda Jackie Ickx bo potoval s VW Californio

Nedelja, 20 Maj 2007

Jackie Ickx, legendarni belgijski avtomobilistični dirkač, se je odpravil na pustolovsko potovanje s Volkswagen Californio. Stephan Grühsem, vodja koncernske komunikacije v Volkswagen AG, je skupaj z Martinom Zimmermannom, vodjo komunikacije pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila, nekdanjemu vozniku formule 1 in avtomobilističnemu dirkaču danes v okviru prireditve Althoff Classics predal priljubljeni avtodom. .

Jackie Ickx bo s Californio potoval po vsem svetu in se udeleževal različnih rallyjev. Simpatični dirkač si je že pred nekaj leti zadal nalogo, da bo na štirih kolesih spoznaval svet in opravljal večtedenska pustolovska potovanja. Tako se bo s tem specialno opremljenim Volkswagnom poleti odpravil od Evrope do Nordkapa, med drugim pa načrtuje tudi udeležbo na Rallyju faraonov v Egiptu in potovanje od Južne Amerike do Kalifornije, med drugim tudi po slavni cesti Route 66.

„Zelo nas veseli, da se je tako uspešen dirkač in takšen poznavalec avtomobilov, kot je Jackie Ickx, odločil za Californio. Tudi to govori o kakovosti naših proizvodov,“ je dejal Grühsem ob predaji vozila. ,,Ta prilagodljivi avtodom z dvižno streho ne navduši samo s prostornostjo, temveč je z močnim motorjem TDI s 128 kW, štirikolesnim pogonom 4MOTION in dodatnim paketom za terensko vožnjo optimalno vozilo za moja potovanja,“ je poudaril Ickx.

63-letni Belgijec je v letih od 1968 do 1979 na 116 dirkah za formulo 1 osvojil osem zmag za veliko nagrado, dvakrat pa je postal svetovni podprvak (1969 in 1970). Legendarni so tudi njegovi uspehi na dirkah 24 ur Le Mansa, kjer je v letih od 1969 do 1982 zmagal skupno kar šestkrat.

 

Porsche Slovenija