"Best Cars 2016": osem prvih mest za koncern Volkswagen

Ponedeljek, 08 Februar 2016

Avtomobilistična revija auto motor und sport je v Stuttgartu razglasila najboljše avtomobile leta 2016. Koncern Volkswagen je bil s skupno osmimi prvimi mesti najuspešnejše podjetje na letošnjem izboru bralcev.

Znamka Audi je letos prejela tri priznanja "Best Car": v kategoriji "mali avtomobili" je zmagal Audi A1. Poleg njega sta prvi mesti po izboru bralcev zasedla modela Audi A4 v kategoriji "srednji razred" in Audi Q7 v kategoriji "velika SUV/terenska vozila".

Znamka Porsche se je na prvo mesto zavihtela v dveh kategorijah: Porsche 911 je zmagal v razredu "športni avtomobili", medtem ko so bralci model Porsche 911 Cabrio/Targa izbrali za najboljšega v kategoriji "cabrio".

Najbolj priljubljeni uvoženi model v kategoriji "kompaktni razred" je postala Škodina uspešnica Octavia.

Prava serijska zmagovalca pa sta modela Multivan, znamke Volkswagen Gospodarska, vozila in Golf. Golf je že četrtič zapored zmagal v kategoriji "kompaktni razred", s čimer je ta priljubljeni in uspešni model obenem osvojil že 30. priznanje v 40-letni zgodovini izbora "Best Cars" (prej "Die besten Autos"). Vsestranski multivan pa je že 13. zapored osvojil prestižno lovoriko v kategoriji "kombiji".

Izbor bralcev za naslove "Best Cars" letos obeležuje svoj 40. jubilej. Bralci revije auto motor und sport so najboljše avtomobile leta 2016 lahko izbirali med več kot 360 modeli. Poleg nemške izdaje revije je pri izboru bralcev za leto 2016 sodelovalo 14 evropskih in tri izvenevropske revije iz skupine auto motor und sport.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper