Charlos Ghosn je predal mesto generalnega direktorja Nissana

Nedelja, 05 Marec 2017

Upravni odbor Nissana se je po priporočilu vodje upravnega odbora in generalnega direktorja Carlosa Ghosna odločil, da bo po 1. aprilu funkcijo generalnega direktorja zasedel Hiroto Saikawa. G. Ghosn bo nadaljeval s svojim delom kot vodja upravnega odbora in se bo na splošnem zasedanju delničarjev junija 2017 potegoval za vnovični mandat.

Ta načrtovana sprememba v vodstvu podjetja se izvaja tik po tem, ko je g. Ghosn, kot direktor in vodja upravnega odbora, uspešno izvedel pridružitev podjetja Mitsubishi Motors k zvezi Renault-Nissan, s čimer je družba postala eno od največjih podjetij v avtomobilski industriji.

Carlos Ghosn je dejal: “Verjamem, da je ekipa menedžerjev, ki sem jo v zadnjih 18 letih uspel sestaviti pri podjetju Nissan, dovolj nadarjena in izkušena, da bo lahko dosegla strateške in operativne cilje podjetja. Hiroto Saikawa je pred kratkim prevzel nove odgovornosti pri podjetju Mitsubishi Motors in glede na prihajajoče splošno zasedanje delničarjev podjetja Nissan sem se odločil, da mu lahko predam svoj položaj generalnega direktorja Nissana.

Kot vodja upravnega odbora zveze treh podjetij in generalni direktor skupine Renault si g. Ghosn želi pozornost preusmeriti v razširitev in vodenje zveze. V tej vlogi bo zagotovil, da bodo članice zveze izkoristile vse priložnosti, ki jim bodo na voljo.

Hiroto Saikawa se je podjetju Nissan pridružil leta 1977, od leta 1999 pa je zasedal več vodilnih mest, vključno z mestom direktorja managerskih odborov v Severni in Južni Ameriki ter Evropi, kot tudi mesto izvršnega podpredsednika nabave. G. Saikawa je bil med leti 2006 in 2016 član upravnega odbora Renaulta, od aprila 2013 do oktobra 2016 Nissanov direktor za boljšo konkurenčnost družbe, poleg odgovornosti pri podjetju Nissan, pa je tudi trenutni predsednik Japonske zveze proizvajalcev avtomobilov (JAMA).

G. Saikawa je dejal: “G. Ghosnu in upravnemu odboru podjetja Nissan se želim zahvaliti za izkazano zaupanje. Pod vodstvom g. Ghosna in s podporo izvrstne ekipe menedžerjev pri podjetju Nissan se bom zavzel za nadaljnje uspešne rezultate podjetja in nadaljeval z začrtanim razvojem ter poskrbel za to, da bo Nissan še naprej tako pomemben del te zveze podjetij.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper