Danes je stekla dobrodelna dražba nissana GT-R Bolt Gold

Četrtek, 22 November 2012

Usain Bolt, najhitrejši človek na svetu, je svojo strast do hitrosti in zmogljivosti združil z željo pomagati drugim v dobrodelni akciji. Edinstven GT-R Bolt Gold, modelskega leta 2013, bo namreč pripadel kupcu, ki bo od 22. novembra do 2. decembra na spletni dražbi na eBayu ponudil največji znesek zanj.


Usain Bolt, najhitrejši človek na svetu, ter unikatni nissan GT-R Bolt Gold, namenjen za dobrodelno dražbo

Ponudnik najvišjega zneska v dobrodelni dražbi bo postal lastnik edinstvenega GT-R Bolt Gold. Celoten izkupiček dobrodelne dražbe bo namenjen Usain Bolt Foundation (http://usainbolt.com/foundation/), ki jo je Jamajčan Bolt ustanovil za podporo izobraževanju in zagotavljanju večjih kulturnih možnosti otrokom in mladim na Jamajki.

»Dogodek me navdušuje, ker združuje mojo strast do hitrosti in odličnosti, z željo pomagati otrokom in mladim,« pravi Usain Bolt. »Zahvaljujoč Nissanu bo ves izkupiček dobrodelne dražbe GT-R predan Usain Bolt Foundation, ta pa ga bo neposredno preusmerila otrokom za pomoč pri izobraževanju in jim omogočila ukvarjanje s športom. Pomoč otrokom in mladim ljudem, ki so na štartnem mestu življenja mi ogreje srce. Izjemno bi bilo, če bi tovrstna dejavnost nekega dne pripeljala do drugega Bolta«.


Nissan bo izdelal le en porimerek modela GT-R Bolt Gold.

Sodelovanje Usaina Bolta z Nissanom je steklo junija 2012, ko je postal ambasador znamke. Pred kratkim je postal še častni »direktor navdušenja« znamke v novi Nissanovi globalni kampanji »What IF_«. Pod okriljem tega razširjenega partnerstva je Nissan izdelal posebno izvedbo GT-R Premium Edition, modelskega leta 2013, barve Bolt Gold, za prodajo preko spletne dražbe. Na avtomobilu bo tudi relief Boltovega podpisa na zlati ploščici. Zmogljivosti in izvedba avtomobila bodo skladne s predpisi, veljavnimi v državi, iz katere bo zmagovalec spletne dražbe. Nissan načrtuje avtomobil zmagovalcu dražbe predati marca 2013.

Dražba, ki namenjena kupcem iz držav, kjer se prodaja nissan GT-R, poteka na spletni strani eBay Motors od 22. novembra, do 2. decembra. Več podatkov o tem je na voljo na povezavi www.NissanGoldGTRAuction.com oziroma na Nissanovi Globalni Facebook strani www.nissan-global.com/EN/GoldGTR/ .

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper