Delavci in vodstvo zadovoljni z novo usmeritvijo Volkswagna po krizi Dizelgate

Četrtek, 02 Marec 2017

Pomembni uspehi kljub težavnim okoliščinam, usmeritve za uspešno prihodnost in nova usmeritev znamke Volkswagen – to so teme, ki so bile v središču zbora delavcev v Volkswagnovi matični tovarni v Wolfsburgu. S podpisom pakta za prihodnost, predstavitvijo nove strategije znamke z naslovom Transform 2025+ in z električno ofenzivo je Volkswagen v preteklem letu pripravil pomembno osnovo za novo usmeritev podjetja. To so – poleg nadaljnjega reševanja dizelske krize in globalne modelske ofenzive – temelji pozitivne prihodnosti.



Uspešno leto 2016

Volkswagen je v preteklem letu začel izvajati predelave 5,8 milijona vozil znamke VW z dizelskim motorjem tipa EA189 (brez Severne Amerike). Programsko opremo so doslej posodobili v več kot 40 odstotkih prizadetih vozil. Kljub težavnim pogojem je Volkswagen v letu 2016 prodajo na svetovni ravni izboljšal za 2,8 odstotka, prodanih je bilo namreč skoraj 6 milijonov vozil. Ključna gonilna sila tega pozitivnega premika sta bila med drugim tudi modela Tiguan in Touran. Slednji je s 40-odstotnim porastom prvič postal najuspešnejši evropski eno­prostorec. K boljši učinkovitosti med drugim prispeva tudi nova organizacija model­skih serij, zaradi katere bo razvoj novih avtomobilskih projektov lahko bistveno hitrejši. O novi usmeritvi znamke Volkswagen priča tudi krepitev na ravni regij, ki jim je bila zaupana večja odgovornost, med drugim za odločitve o produktih.

Jasen načrt za leto 2017

Za leto 2017 ima Volkswagen jasen načrt: poleg predelave vseh prizadetih dizelskih vozil si bo prizadeval za realizacijo pakta za prihod­nost in strate­gije Transform 2025+. "Z našo novo strategijo in paktom za prihodnost smo si zastavili konkreten in drzen načrt. Načrt, s katerim bo naša znamka spet postala dobičkonosna in bo pripravljena za prihodnost. Načrt, s katerim bo naša znamka prevzela vodilno vlogo v novem svetu električne, povezane mobilnosti," je komentiral Herbet Diess, predsednik uprave znamke Volkswagen. Ključnega pomena za to je globalna produktna ofenziva, ki bo znamki dala dodaten zagon z novimi modeli, kot so Atlas, Arteon in Tiguan Allspace.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper