Ekstremna tekma nissana 370 Z Nismo

Sreda, 02 Oktober 2013

Nissan je predstavil prvega izmed serije Nismo kratkih filmov, ki bodo predstavljali tehnologijo in užitke, ki jih ponujajo Nissanovi Nismo modeli. Na švicarskem gorskem prelazu Susten Pass, so posneli prvi film, ki nosi naslov 'Nismo Vs. Wingsuit'.

Dve minuti tajajoči kratki film prikazuje nemškega Nissan GT Adcademy prvaka leta 2012, Petra Pyzero, ki  z nissanom 370 Z Nismo tekmuje proti ekstremnemu BASE skakalcu Davidu Barilii. Slednji ob svojem skoku dosega hitrosti do 210 km/h in se približa skalam na vsega 6 metrov, pri tem pa ga varuje le njegova krilata obleka. Istočasno Pyzera na cesti polni ovinkov, kjer se napake končajo v prepadu, tekmuje s časom, da bi premagal Američana.

Na koncu filma je Pyzera tudi komentiral: »To je bilo res izjemno. Lahko sem videl Davida nad mano in moral sem se koncentrirati, da sem prišel do cilja pred njim. Potem smo pogledali naše biometrične podatke, ki smo jih zbrali s pomočjo biometričnih pasov. Lepo se je videlo, kdaj sem bil popolnoma skoncentriran. Medtem, ko je bila to zabava je tudi resno delo – ne le, da mi pomaga izboljšati mojo vožnjo ampak mi pomaga tudi pri pripravah na naslednjo dirko«.

Video: 'Nismo Vs. Wingsuit'

V filmu so prikazane napredne tehnologije vozila kakor tudi biometrični podatki obeh glavnih igralcev. Na koncu je opaziti tudi JukeRide, ki ga Nismo atleti uporabljajo med svojim trening programom v tehnično dovršenem centru Nismo Lab. Tam v le treh mesecih s posebnim načinom dela dosežejo vrhunsko kondicijo, primerljivo z najboljšimi vozniki v avtomobilskem športu. Nismo namreč omogoča uporabo najnovejših tehnologij – na primer Nissanovo !In-Body napravo, ki analizira sestavo telesa, Monitor možganskih valovanj, ki trenira um, da se hkrati sprošča in koncentrira, Batak konzolo, s katero se izboljšujejo reakcije in seveda dirkalni simulator, s katerim lahko Nismo atleti vadijo na katerikoli progi na svetu.

Video: Iz ozadja snemanja filma

Nissanova GT Akademija letos poteka že peto sezono. To tekmovanje sta skupaj ustvarila Nissan in PlayStation®, da bi združila virtualni svet in realno dirkanje in pomagala uresničiti sanje potencialnim voznikom v realnosti. Nissan je zato priskrbel najboljše programerje in poiskal najboljše spletne tekmovalce ter mlade voznike. Kot nagrado končnemu zmagovalcu nudi pogodbo za polno sezono in možnost, da tekmuje na priznanem prvenstvu.

Aleksander Praper

Galerija