Izdelanih že 2 milijona nissanov qashqajev

Sreda, 05 November 2014

Nissan qashqai se je zapisal v zgodovino britanskega avtomobilizma, saj je njegova proizvodnja v britanski tovarni v Sunderlandu dosegla dvomilijonti primerek v najkrajšem času doslej. Dvomilijonti qashqai, ki je zapustil proizvodno linijo, je model nove različice N-TEC v rdeči barvi Magnetic, namenjen kupcem v Veliki Britaniji.

V manj kot osmih letih po Nissanovem začetku z razredom mestnih terencev je qashqai dosegel svoj novi proizvodni mejnik, hitreje kot kateri koli drug model v zgodovini avtomobilske industrije v Veliki Britaniji. Qashqai je bil zasnovan v Evropi – za evropske kupce, ki so ga odlično sprejeli. V prvi generaciji je prejel številne nagrade in priznanja, druga pa tudi nadaljuje takšno pot že v svojem prvem letu, vključno s cenjenim naslovom Avto leta pod okriljem britanske revije What Car?.

Paul Willcox, predsednik podjetja Nissan v Evropi, pravi: “Nissan qashqai je še dodatno okrepil svoj položaj prvega in najbolje prodajanega mestnega terenca v Evropi. S svojo prodajo po vsem svetu in dvema milijonoma izdelanih primerkov je resnična zgodba o vsesplošnem uspehu evropskega oblikovanja, načrtovanja in izdelave.

Proizvodnja modela Qashqai poteka skupaj z električnim modelom Leaf na 1. proizvodni liniji v Nissanovi tovarni v Sunderlandu, kjer že od leta 2010 proizvodnja teče 24 ur na dan v treh izmenah, da bi bile izpolnjene vse zahteve kupcev, pri čemer trenutno en avtomobil zapusti proizvodno linijo vsako minuto. Qashqai se je že približal modelu Micra, ki slovi po največjem proizvodnem obsegu v zgodovini Nissanove tovarne v Sunderlandu, kjer je bilo izdelanih 2.368.704 vozil Micra v 18-letnem obdobju od leta 1992 do 2010.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper