Izvršni direktor Skupine Volkswagen, Martin Winterkorn, je ponudil odstop

Četrtek, 24 September 2015

Prof. dr. Martin Winterkorn, izvršni direktor Skupine Volkswagen, je Nadzornemu odboru ponudil svoj odstop, v znamenje soodgovornosti za nastalo krizo, čeprav naj bi ne bil seznanjen z goljufijo. Podal je tudi izjavo za javnost.

Prof. dr. Martin Winterkorn je v sporočilu za javnost zapisal: »Šokiran sem nad dogodki zadnjih nekaj dni. Predvsem sem osupel, da se je v Skupini Volkswagen lahko zgodila kršitev takšnih razsežnosti. Kot izvršni direktor sem prevzel odgovornost za nepravilnosti, ki so bile odkrite na dizelskih motorjih, in sem zaprosil Nadzorni odbor, da sprejme moj odstop s položaja izvršnega direktorja Skupine Volkswagen. To sem storil v interesu družbe, čeprav se ne zavedam da bi sam storil karkoli napačnega.

Volkswagen potrebuje nov začetek – tudi glede osebja. Z mojim odstopom odpiram pot za ta sveži začetek.

Vedno me je vodila želja služiti temu podjetju, še posebej našim strankam in zaposlenim. Volkswagen je bil, je in vedno bo moje življenje.

Proces razčiščevanja in preglednosti se mora nadaljevati. To je edini način, da se nazaj povrne zaupanje. Prepričan sem, da bo Skupina Volkswagen skupaj z ekipo prebrodila to globoko krizo.«


Aleksander Praper