Kadrovske menjave v Volkswagnu in Porscheju

Torek, 08 November 2011
Xavier Chardon bo od 1. Januarja 2012 novi vodja prodaje Volkswagnovih znamk potniških vozil v Evropi. Na tem mestu bo nasledil Alaina Faveya, ki bo postal izvršni direktor Porsche Holdinga v Salzburgu. Dosedanji direktor Porsche Holdinga, Wolf-Dieter Hellmaier se bo upokojil.

Xavier Chardon je pričel svojo kariero na marketinškem področju v Citroënu Italija v letu 1994. Leto kasneje se je pridružil Citroënovi prodajni ekipi v Franciji. V letu 1999 je postal produktni manager za zahodno Evropo. Med letoma 2001 in 2007 je bil direktor na Danskem in  v Nemčiji, kasneje pa je postal vodja marketinga in PR v Franciji. Od aprila 2009 pa je bil generalni direktor Citroëna v Franciji.



Alain Favey je bil zaposlen v Citroënu med letoma 1998 in 2009. Zasedel je različne položaje, na koncu pa je bil generalni direktor na Danskem, v Belgiji, Veliki Britaniji, Italiji in Franciji.  V aprilu 2009 se je Favey pridružil Volkswagnovi skupini in zasedel mesto vodje prodaje Volkswagnovih znamk potniških vozil v Evropi.

Wolf-Dieter Hellmaier se je Porscheju Avstrija pridružil leta 1971. V svoji 40-letni karieri v teh družbi je bil zaposlen v skorajda vseh oddelkih tega uvoznika. Leta 1991 je postal izvršni direktor Porsche Inter Auto maloprodajne skupine, leta 1993 pa je postal izvršni direktor Porsche Austria in leta 1997 izvršni direktor Porsche Holdinga, odgovoren za prodajo na debelo doma in v tujini. V letu 2002 je postal izvršni direktor Porsche Holdinga. Pod njegovim vodstvom je Porsche Holding postal največja in najuspešnejša evropska avtomobilska prodajna skupina.